Cristian Ghinea recunoaşte că negociază cu Nicuşor Dan: „Eu şi câţiva colegi vom lua o decizie în următoarele două săptămâni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea ar putea continua în politică. FOTO Eduard Enea
Cristian Ghinea ar putea continua în politică. FOTO Eduard Enea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a confirmat, miercuri, pentru Ziare.com că negociază o candidatură la alegerile parlamentare cu partidul lui Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România (USR).

"Am avut discuţii cu conducerea USR, partidul care doreşte schimbarea modului în care se face politică în România şi partidul care a asumat public faptul că doreşte continuarea proiectelor Guvernului Ciolos. Solidaritatea acestor oameni curaţi ne-a impresionat. Eu şi câţiva colegi miniştri şi secretari de stat meditam dacă am fi mai utili continuând încă două luni proiectele punctuale sau încercând să salvăm Proiectul mare. Vom luă o decizie în următoarele două săptămâni", a declarat Ghinea pentru Ziare.com.
 
Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi seară, că formaţiunea să negociază cu cinci-şase miniştri din Guvernul condus de Dacian Ciolos.

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Discuţiile despre intrarea miniştrilor tehnoicraţi în politică au apărut după ce Cristian Ghinea a declarat, la Digi 24, în urmă cu trei săptămâni, că va candida la parlamentare cu o condiţie: să facă echipă în continuare cu  Dacian Ciolos. „Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur", a spus Ghinea atunci.

Ulterior, vicepremierul Vasile Dâncu a declarat că miniştrii care vor dori să candideze la alegerile parlamentare trebuie să demisioneze din Guvern. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite