Cristian Ghinea: Nicuşor Dan a ameninţat cu demisia dacă USR se poziţionează împotriva modificării Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea FOTO Eduard Enea
Cristian Ghinea FOTO Eduard Enea

Deputatul Cristian Ghinea a afirmat că, la ultima şedinţă a Biroului Naţional al USR, Nicuşor Dan a ameninţat că demisionează de la conducerea partidului dacă acesta se va poziţiona oficial împotriva modificării Constituţiei, situaţie în care membrii BN au decis să amâne decizia pentru miercuri.

”A fost o şedinţă lungă a noului Birou Naţional, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziţioneze împotriva schimbării Constituţiei. Se contura o majoritate clară pentru susţinerea propunerii. Moment în care Nicuşor Dan a ameninţat că îşi dă demisia dacă partidul se va poziţiona. Mai mulţi membri au cedat din păcate acestui şantaj. L-am anunţat atunci pe Nicuşor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să îşi asume personal acest lucru şi că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului şi nu le asumă personal. Emoţia produsă de anunţul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus şi amânării) pentru miercuri”, a scris Cristian Ghinea comentând la o postare de pe Facebook legată de poziţia USR faţă de referendumul privind definiţia familiei în Constituţie.

Ghinea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că ţine ”ocupat cu nimicuri” Biroul Naţional recent ales la Congres. De asemenea, deputatul este nemuţumit de modul în care preşedintele USR tratează membrii din partid ai platformei România 100. ”Eu sunt certat în BN şi la grupul parlamentar pt. că fac parte şi din România 100, după ce Nicuşor Dan a făcut ca Dacian Cioloş să nu vină la noi. Au intrat toţi în Parlament defilând cu Cioloş, dar acum se pare că ar trebui să cer voie de la Oana Bâzgan sau Cosette Chichirău să mă asociez cu Dacian Cioloş. E amuzant si tragic în acelaşi timp”, a afirmat Ghinea.

El susţine că participanţii de la Congresul USR au dat un mandat clar pentru o conducere colectivă în care sunt reprezentaţi toţi membrii România 100 care au candidat pentru funcţii în BN. ”Acest mandat este acum ridiculizat de Nicuşor Dan şi de garda sa pretoriană. Democraţia internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan, care fie schimbă regulile, fie mută atribuţii daca nu iese bine la vot, fie ameninţă cu demisia. Not fun totuşi”, a conchis Ghinea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite