Cristian Ghinea, după ce a fost numit „ministrul zero”: Printre „specialiştii” de la PSD nu se găseşte nimeni care să ştie să citească un Excel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

După ce social-democraţii l-au numit „ministrul zero”, Cristian Ghinea (ministrul Proiectelor Europene) a transmis că PSD „fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului”. Drept răspuns, ministrul a prezentat situaţia banilor europeni care au intrat în ţară de la începutul anului.

Ministrul Cristian Ghinea a răspuns social-democraţilor, prezentând o situaţie a fondurilor pe care ţara noastră le-a primit de la Comisia Europeană în 2021.

«Cei de la PSD fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului. Alaltăieri, PSD mă soma să acord 10% din PNRR pentru educaţie după ce acordasem deja 12%. Azi, PSD spune că nu au intrat deloc bani europeni în ţară, în 2021. Acest tabel arată adevărul faptic. Sunt date publice, pare că printre „specialiştii" de la PSD nu se găseşte nimeni care să ştie să citească un Excel», a scris Cristian Ghinea vineri, pe Facebook.

Ministrul a mai transmis că, „dacă PSD se referă la Exerciţiul financiar 2021 – 2027, sigur e un banc de la Radio Erevan”.

„Banii nu s-au luat pentru că încă nu se dau. Regulamentele europene nu au fost aprobate , nicio ţară din UE nu a finalizat Programele Operaţionale. Domnule Ciolacu, fac din nou apel la un dialog de substanţă dacă vreţi să vorbim de fonduri europene”, a mai scris Ghinea.

Reprezentanţii PSD au transms că România are „0 euro pe 2021 de la Comisia Europeană", numindu-l pe Cristian Ghinea „ministrul zero”.

«România are 0 euro pe 2021 de la Comisia Europeană. Ministrul ,,Zero" Ghinea a fost aşa de preocupat să repare eşecul PNRR că a uitat de fondurile europene obişnuite. În perioada 2017-2019 guvernul PSD a absorbit 9,75 de miliarde de euro din fonduri europene. Veţi spune că nu e tocmai corect să comparăm 3 ani de guvernare cu jumătate de an, dar dacă împărţim 9,75 la 3, sunt 3,25 de miliarde fonduri europene pe an», a fost mesajul social-democraţilor de pe pagina de Facebook a PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite