Cristian Diaconescu: "Preşedintele va face o declaraţie la momentul prielnic. Marţi îi primeşte pe ambasadori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat duminică seară, la B1 TV, că şeful statului va susţine o declaraţie de presă - prima de la întoarcerea sa la Palatul Cotroceni - atunci când va simţi că este un moment prielnic. El a punctat faptul că marţi, 4 septembrie, preşedintele Traian Băsescu îi va primi pe ambasadorii români.

"Ca orice politician cu experienţă va face o declaraţie publică, atât de aşteptată, în momentul pe care-l va simţi prielnic. Nu ştiu când va fi acest moment. În orice caz, luni şi marţi va fi reuniunea anuală a diplomaţiei. Marţi, vor veni la Cotroceni, conform tradiţiei de ani şi ani de zile, şefii de misiuni ai României", a explicat Cristian Diaconescu.

"Sigur că există o serie de elemente de mesaj pe care le va transmite, având însă în vedere mai ales dimensiunile de politică externă pe care Preşedinţia urmează să le susţină în anul 2013 şi ceea ce reprezintă teme fundamentale de politică externă pe care, România de data aceasta, trebuie să le parcurgă în acest an", a completat consilierul prezidenţial.

Diaconescu a menţionat că îi este dificil să spună când va transmite preşedintele Băsescu un mesaj, dar s-a declarat convins că o va face. 

Preşedintele Traian Băsescu s-a întors pe 28 august la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare din funcţie, reluându-şi astfel mandatul câstigat în urma alegerilor prezidentiale din 2009.

Întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni a avut loc după ce, pe 27 august, Parlamentul a luat act de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de pe 29 iulie.

Pe 6 iulie, Parlamentul a decis suspendarea din funcţie a şefului statului. Liberalul Crin Antonescu, care deţine funcţia de preşedinte al Senatului, a devenit, după suspendarea lui Băsescu, preşedintele interimar al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite