Cristian Diaconescu, agreat de Băsescu pentru candidatura la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, agreat de Băsescu pentru prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Diaconescu, agreat de Băsescu pentru prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul

Surse din PDL susţin că viitorul candidat la Preşedinţie agreat de Traian Băsescu este nimeni altul decât consilierul său, Cristian Diaconescu, care ar urma să ocupe şi un viitor loc de lider, fie al PDL, fie al unei grupări a forţelor de dreapta.

Astfel, Traian Băsescu încearcă să se pună de acord cu gruparea Blaga, care l-ar prefera pe Diaconescu, în detrimentul aripii Udrea-Falcă, care nu pare că ar putea coagula majoritatea liderilor pentru a câştiga leadership-ul grupării favorabile lui Traian Băsescu, potrivit „NewsIn”.

Cristian Diaconescu, care a ocupat în trecut funcţiile de ministru de Externe şi al Justiţiei, a părăsit PSD în 2010 şi a plecat odată cu ceilalţi „rebeli” pentru a forma UNPR. El a fost chiar preşedinte de onoare al formaţiunii lui Gabriel Oprea.

În luna mai a anului trecut, Diaconescu a demisionat din UNPR şi din funcţia de senator după ce a fost numit în postul de consilier prezidenţial.

Mihai Răzvan Ungureanu: „Opoziţia trebuie să îşi desemneze un candidat la prezidenţiale”

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, un alt posibil candidat al dreptei la preşedinţie, a declarat sâmbătă că este nevoie ca opoziţia să-şi desemneze cât mai repede un candidat pentru alegerile prezidenţiale şi a susţinut că preşedintele trebuie să fie ales în continuare de popor, nu de Parlament, transmite aceeaşi sursă.

„Partidul Forţa Civică o spune foarte clar că nu este de acord cu alegerea preşedintelui de către Parlament. Această alegere trebui făcută prin vot popular, ca şi până acuma. Cel ales în această primă demnitate în stat trebuie să aibă un înalt grad de responsabilitate în raport cu aşteptările cetăţenilor, în timp ce alegerea acestuia de către Parlament ar transforma funcţia prezidenţială într-una simbolică“, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, la Braşov, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

Fostul premier a precizat că va deschide în curând, în interiorul Opoziţiei, discuţia despre desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidenţiale, în funcţie de rezultatul acestor discuţii urmând ca Forţa Civică să ia o decizie.

„Timpul devine inamicul nostru. Nu vrem să fim puşi, din nou, în situaţia de astă-toamnă, când în două luni lumea s-a aşteptat să facem minuni. Acest lucru nu este posibil, asfel că acum dorim să luăm deciziile necesare în timp util. Vrem să discutăm despre alegerea unui candidat care să corespundă «portretului robot» al preşedintelui pe care şi-l doreşte poporul. Nu am stabilit un termen precis pentru aceste discuţii, dar vrem să le demarăm cât mai curând“, a mai declarat preşedintele Partidului „Forţa Civică“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite