Cristian Buşoi: Că PSD vrea să interzică medicilor să muncească în UE este între inepţie şi dictatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Buşoi, vicepreşedinte al PNL şi şef al filialei PNL Bucureşti, îi critică pe Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea, ministrul Finanţelor, respectiv al Sănătăţii, pentru declaraţiile făcute în ultimele zile referitoare la dreptul la muncă al românilor în străinătate şi situaţia medicilor.

„Din gândirea ministrului Teodorovici, care vrea să interzică  dreptul de liberă mişcare, merită remarcată formularea : «poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este». Pe scurt: PSD ştie că ar fi incorect, dar îi doare-n cot. Guvernul, şi implicit Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii, nu este interesat să rezolve problemele din cauza cărora pleacă românii din ţară, ci doar să încerce să oblige românii să rămână să muncească în ţară, indiferent de cât de proastă sunt guvernarea şi condiţiile de muncă“, susţine Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă remis Adevărul. 

Preşedintele PNL Bucureşti a mai subliniat că medicii pleacă din România din cauza condiţiilor proaste de lucru.„Medicii pleacă din România din cauza condiţiilor proaste de lucru, a infrastructurii medicale învechite, a dotărilor insuficiente, a accesului dificil la proiecte de dezvoltare profesională. Toate acestea în Franţa, în Belgia sau în Anglia sunt un standard cel puţin minim. Prin urmare, de ce să stea un medic în România? Ca să mulţumească conducătorilor Dragnea-Dăncilă ? Posibilitatea de a lucra în afara ţării este singura pârghie a medicilor de a sancţiona politicile guvernamentale inepte şi lipsa totală a investiţiilor în sistemul sanitar. Trebuie spus clar un lucru: PSD este responsabil pentru deşertificarea investiţiilor publice, iar cea mai bună dovadă este neutilizarea celor 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, fonduri gratis pentru construirea spitalelor regionale“, a completat vicepreşedintele PNL.

„Dezinteresul nedisimulat al PSD pentru fonduri europene şi transferarea bugetelor de investiţii în salarii, fără o nicio gândire temeinică au făcut ca blocajele din sistem să se adâncească, iar pacienţii să sufere, în lipsa medicilor, de aceleaşi probleme. PSD nu este interesat de banii europeni, verificaţi cu lupa, ci de parteneriate public-privat, care să meargă uşor şi la cine trebuie. Se poate înţelege disperarea PSD care a făcut vraişte economia, încercând să amăgească cu creşteri salariale înghiţite de inflaţie, când vede că România rămâne fără forţă de muncă. Aceasta este cea mai clară sancţiune asupra politicilor guvernului PSD“, a mai afirmat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite