Cristian Buşoi: Nu pare că avem o dezbatere despre viitorul PNL, ci despre funcţiile care se vor împărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi

Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, spune că, deocamdată, nu există o dezbatere despre viitorul partidului, ci despre modul în care vor fi împărţite funcţiile după congres, precizând că partidul trebuie să rămână unit după alegerile din 17 iunie şi că nu trebuie să se producă diviziuni.

Buşoi a fost prezent, joi, la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Constanţa. El a spus, în discursul rostit, că nu există discuţii despre viitorul partidului, ci doar o luptă pentru congresul din iunie.

“Trebuie să vorbim de soluţii pentru partid pentru că, din păcate, cel puţin până acum, imaginea  care răzbate în presă este aceea a unei lupte pentru cine pe ce scaun se va aşeza la congresul in iunie. Nu pare că avem o dezbatere despre viitorul PNL, despre direcţia în care mergem, despre soluţiile pentru redresarea PNL, ci mai degrabă despre felul în care funcţiile se vor împărţi, cine pe ce scaun se aşază şi mai ales cine cui trage scaunul pentru congresul din iunie. Cred că este profund greşit şi cred că odată ce terminăm săptămâna viitoare etapa alegerilor interne şi intrăm în linie dreaptă pentru congres cei care doresc să candideze trebuie să-şi depună în mod formal intenţia şi trebuie să vină cu un proiect şi o moţiune”, a afirmat Cristian Buşoi.

El consideră că partidul trebuie să rămână unit după congres şi că nu trebuie să se producă diviziuni în cadrul formaţiunii politice pe criterii geografice.

“PNL trebuie să rămână unit după iunie. Bucureşti şi Cluj sunt cele două capitale ale României, am spus-o acum câteva zile la Cluj. Ideea că se poate tăia PNL în două este cel puţin la fel de greşită ca şi ideea că România se poate tăia în două. Nu putem separa în interiorul PNL estul de vest, Clujul de Bucureşti sau Clujul de Constanţa. Cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu producem aceste diviziuni. Destul am avut şi avem, din păcate, o diviziune între vechii PNL-işti şi vechii PDL-işti şi cred că orice diviziune care se construieşte de tot felul de strategi în interiorul PNL este profund greşită. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus la alegerile locale ca la Bucureşti să avem patru candidaturi şi înainte să ne bată PSD, PNL să se bată singur”, a mai spus Buşoi.

El crede că în cadrul alegerilor pentru şefia partidului trebuie promovată ideea de unitate, nu cea de sciziune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite