Cristian Buşoi, atac la Ilie Bolojan: Este greşit să sugerezi că PNL va susţine candidatul altui partid în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, a declarat, duminică, faptul că nu e bine că unii colegi, cum e cazul lui Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al formaţiunii, sugerează că partidul ar putea să susţină la alegerile locale din Capitală un candidat de la altă formaţiune.

„Se fac multe speculaţii în legătură cu candidatul PNL la Primărie în 2020. Nu e momentul să luăm o decizie acum, dar este momentul să începem să gândim o foaie de parcurs. Este greşit, în opinia mea, să anunţi în numele PNL, să sugerezi că PNL va susţine candidatul altui partid, în condiţiile în care PNL e în creştere. Este greşit să pui PNL azi în alianţă cu partide care nu există încă din punct de vedere legal“, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, trimiterea fiind la Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al PNL care a declarat că formaţiunea trebuie să susţină în 2020, la locale, cel mai bine plasat candidat al Opoziţiei, nu neapărat un liberal.   

„E corect că în 2020 trebuie să facem o construcţie comună a forţelor anti-PSD în Bucureşti, e corect să ne gândim la personalitatea cu cele mai bune sondaje în Bucureşti şi cu cel mai bun profil pentru a câţştiga bătălia. În 2020, candidatul dreptei unite în Bucureşti trebuie să fie un membru al PNL“, a completat Buşoi.

Strategia lui Bolojan 

Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al PNL şi primar al Oradei, a declarat că Opoziţia trebuie să facă front comun, să aibă candidaţi comuni atât la locale, cât şi la prezidenţiale, dacă vrea să pună capăt guvernării „mediocre” a PSD.

„Există două posibilităţi. Prima, ca tabloul politic în 2020 să arate ca şi cel de astăzi, cu un partid mare, PSD, şi forţe politice non-PSD dezbinate, variantă în care, în mod cert, în aproape toate marile oraşe din afara arcului carpatic va câştiga PSD, nu neapărat datorită performanţelor bune ale administraţiei, ci datorită pulverizării voturilor. Sau a doua variantă, care eu cred că trebuie pusă în practică, este ca forţele non-PSD, forţele de centru-dreapta trebuie să se adune şi să ofere cel mai bun candidat din fiecare localitate şi să se adune în jurul lui, în aşa fel încât voturile din jurul lui, votul din primul tur - pe care PSD îl foloseşte ca o armă politică - să fie într-adevăr folosit împotriva PSD şi asta cred că este soluţia şi pentru Bucureşti, şi pentru sectoarele din Capitală, şi pentru celelalte oraşe. (...) Deci un candidat comun al opoziţiei non-PSD“, a declarat Ilie Bolojan, într-un interviu la Digi24, fiind întrebat despre strategia PNL pentru viitoarele alegeri. 

Prim-vicepreşedintele PNL a punctat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă ar putea merge şi pe Varianta Vlad Voiculescu pentru alegerile locale din Bucureşti, dacă acesta va fi bine clasat în spndaje. 

„În condiţiile în care analiza candidaţilor la o primărie dă ca rezultat o astfel de formulă, din punctul meu de vedere, da. Dar trebuie făcute nişte analize serioase, trebuie pregătiţi candidaţii şi e mai puţin important de la ce forţă politică provine, este important să fie un om pregătit, un om care să facă treabă şi care să aibă şanse reale să câştige o primărie sau alta. E valabil şi pentru Bucureşti, şi pentru dl. Vlad Voiculescu sau pentru alte persoane“, a completat liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite