Crin Antonescu: „Sunt alături de Dragnea, nu l-am lăsat singur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat marţi, la Realitatea TV, despre proiectele Uniunii Social-Liberale, unul din cele mai problematice fiind reprezentat de proiectul regionalizării.

Liderul liberal a abordat mai multe proiecte aflate pe lista de priorităţi a USL, cum ar fi:  finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă, proiectul de regionalizare sau proiectul de modificare al Constituţiei.

Fiind întrebat despre starea proiectului de lege privind regionalizarea, Crin Antonescu a şinut să precizeze că este alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi susţine decizia acestuia de a amâna regionalizarea pentru moment. În plus, liderul liberal a menţionat şi pe cei care au întârziat regionalizarea:    

Ne-am fi dorit mai ales regionalizarea, dar cred că e limpede pentru oricine că nu USL, nu noi, ca lideri, am decis să amânăm îndeplinirea acestor proiecte pentru că am fi nehotărâţi. Noi, din prima zi în care am intrat în noile mandate, am tratat aceste proiecte cu prioritate. Pur şi simplu, Curtea Constituţională a decis, în mod aberant, că Legea referendumului este constituţională, dar nu se poate aplica decât anul viitor”, a afirmat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a afirmat că proiectele politice ale USL vor fi duse până la capăt, chiar dacă mai târziu. “E mai bine şi dacă pierzi o bătălie, dar s-o dai. Am angajat destule bătălii şi am participat la destule bătălii pierdute. Proiectul modificării Constituţiei, al regionalizării sunt legate ca mecanism. Odată căzute, aşa cum a fost tratată demiterea lui Băsescu pentru câteva sute de mii de voturi, în condiţiile unei aritmetici extrem de discutabile, cred că aşa ceva nu ne putem permite. Constituţia trebuie modificată, regionalizarea trebuie făcută, chiar dacă mai târziu”, a adăugat preşedintele Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite