Crin Antonescu: Băsescu nu va fi niciodată prim-ministru

Crin Antonescu:
Băsescu nu va fi niciodată prim-ministru

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu. FOTO: Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că s-a întâlnit, în ultima vreme, cu Traian Băsescu în două ocazii. Prima a fost legată de un telefon primit de la secretarul de stat al SUA, John Kerry, iar cealaltă legată de Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul liberal a adus precizări vagi în ceea ce priveşte cele două întrevederi cu preşedintele României, Traian Băsescu. Antonescu a susţinut că întâlnirile cu şeful statului au fost „nepublice” şi au vizat două subiecte distincte, fără legătură cu politica internă.

Primul temă a întâlnirii dintre Antonescu şi Băsescu, amintită de preşedintele Senatului, a fost cea care a vizat chestiunea Republicii Moldova, fără a preciza ce anume au discutat.

Cea de-a două întrevedere între cei doi oameni politici a fost legat tot de o problemă externă, în urma telefonul dat de secretarul de Stat al Sua, John Kerry.

„În a doua, nu pot da mai multe amănunte, dar se pot verifica. Într-o chestiune care ţine nu doar de securitatea naţională a României, ci de nişte probleme regionale, am fost pur şi simplu sunat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, cel actual, şi întrebat care este poziţia mea. În legătură cu asta, îmi trebuiau mai multe informaţii şi în legătură cu acel subiect trebuia să-l consult pe cel care conduce CSAT şi e pe funcţie acolo”, a declarat preşedintele Senatului, reiterând faptul că natura poziţiei sale politice în cadrul Parlamentului a fost cea care a stat la bază nevoii de a se întâlni cu şeful statului.

Crin Antonescu nu l-a menajat deloc pe Traian Băsescu, atacând declaraţiile realizate de actualul lider de la Palatul Cotroceni. Liberalul a susţinut că şeful statului nu va fi niciodată din punctul său de vedere prim-ministru al României.

„Nu o să fie prim-ministru niciodată Traian Băsescu. Asta nu că v-o pot garanta eu, putem pune pariu”, a subliniat Crin Antonescu, respingând ideea unei înţelegeri politice cu actualul şef al statului.

„Nu am avut, nu am şi nu voi avea nicio înţelegere cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv (...) pentru că nu am ce să fac în intenţiile mele politice cu Traian Băsescu”, a precizat liderul liberal, considerându-l drept „nociv” pe preşedintele României.

Citeşte şi:

 
Traian Băsescu condiţionează rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului de o nouă „redesemnare“ în funcţia de premier, în caz contrar ameninţând cu sesizarea CCR
 
Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, duminică, la Pro TV, despre situaţia din Ucraina, despre destrămarea USL, dar şi despre viitorul său politic. În ce priveşte raporturile cu preşedintele Vladimir Putin, Băsescu l-a atenţionat pe omologul său rus să nu implice Republica Moldova într-un "joc" politic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările