Crin Antonescu a vrut Legea amnistiei din nou în Parlament. PSD s-a împotrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a anunţat astăzi că deputaţii liberali din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor vor cere readucerea pe ordinea de zi a plenului legea privind graţierea şi amnistia, cu scopul ca acest proiect să fie respins definitiv. Însă deputaţii din comisia juridică au respins propunerea liberalilor, semn că noua majoritate a USD deja funcţionează în comisiile Parlamentului.

"Le-am cerut colegilor mei deputaţi să propună în comisia juridică a Camerei Deputaţilor reînscrierea pe ordinea de zi a plenului votul pe legea amnistiei şi graţierii pentru a fi definitiv respins. Să terminăm cu acest discurs legislativ incoerent, care încearcă să-i aducă pe unii colegi parlamentari în afara legii. Trebuie să respingem acest proiect care nu face bine nici USL, nici Parlamentului“, a spus Crin Antonescu. Aleşii PSD nu au susţinut însă propunerea liberalilor şi au votat împotrivă, alături de UNPR şi PC, semn că noua majoritate parlamentară a USD prinde rădăcini. "Mă duc acum la grupul parlamentar de la Cameră să văd ce s-a întâmplat", a spus Crin Antonescu, imediat după vot.

Premierul Victor Ponta declara, recent, că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea nu mai este în acest moment susţinut de PSD.

"După cum ştiţi foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre graţiere, despre amnistiere", afirma Ponta, întrebat dacă proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea mai este susţinut de PSD.

Proiectul controversat al legii amnistiei şi graţierii, iniţiat de parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a fost retras în ultima clipă de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor în ziua de 11 decembrie 2013, cunoscută sub numele de marţea neagră a Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite