Crin Antonescu şi Victor Ponta vor să se autodenunţe la DNA din solidaritate cu Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta au anunţat că se vor autodenunţa în dosarul "Referendumul" în solidaritate cu Liviu Dragnea (dreapta), deja urmărit penal în acest caz FOTO: Mediafax
Crin Antonescu şi Victor Ponta au anunţat că se vor autodenunţa în dosarul "Referendumul" în solidaritate cu Liviu Dragnea (dreapta), deja urmărit penal în acest caz FOTO: Mediafax

Liderii USL se vor autodenunţa la Direcţia Naţională Anticorupţie în semn de solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a fost pus sub învinuire joi de procurorii DNA. Crin Antonescu a precizat, într-o conferinţă comună de presă cu Victor Ponta, că nu există "fisuri" în interiorul USL în urma "eşecului formal" al referendumului pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că USL va cere comisie parlamentară pentru modul în care sunt anchetaţi cetăţeni simpli în legãturã cu referendumul, el precizând că Uniunea va trimite scrisori forurilor europene referitor cu această situaţie. 

El le-a citat jurnaliştilor din comunicatul DNA în care procurorii enunţă acuzaţiile care i se aduc lui Liviu Dragnea, precizând cã din acest document reiese cã instituţia aduce oficial acuzaţii care vizează acţiuni politice.

"Azi avem un document fără precedent în care se afirmă că există indicii temeinice că în calitate de secretar general şi-a folosit influenţa funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial, o prezenţă de peste 60%. Suntem în faţa unui moment extrem de grav, în care instituţii ale statului care nu ar trebui să se implice în niciun fel în jocul politic atacă sistemul pluralist democratic la temelia lui", a arătat Antonescu.

În acest context, cei doi lideri USL au spus că, în solidaritate cu Liviu Dragnea şi cu alţi politicieni anchetaţi în dosarul "Referendumul", se vor autodenunţa la DNA că au îndemnat cetăţenii să vină şi să se exprime prin vot la referendum.

"Vă anunţ decizia mea de a anunţa direct DNA-ul că am ştiut, l-am instigat pe domnul Dragnea să organizeze campania noastră pentru referendum. Da, am îndemnat oamenii să meargă la vot, să voteze da şi dacă acest lucru, e o faptă penală şi domnul Antonescu, şi eu, urmează să fim sancţionati penal de către DNA, pentru că nicio instanţă şi niciun judecător nu va accepta vreodată aşa ceva. Trebuie să mă cheme să mă audieze, m-am autodenunţat. Mă voi prezenta la DNA cu toţi membri conducerii USL pentru a fi traşi la răspundere", a subliniat şi liderul PSD Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite