Crin Antonescu: „Referendumul lui Traian Băsescu este inoportun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii USL, premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului Crin Antonescu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au fost invitaţi, miercuri seară la emisiunea „Sinteza Zilei“, de la Antena 3, unde au discutat despre coabitare, referendum, dar şi despre revizuirea Constituţiei.

Referitor la guvernarea USL, Crin Antonescu a declarat: „Ca preşedintele uneia dintre Camere pot spune că majoritatea parlamentară are puterea. Guvernul, cu toate deciziile sale, a exercitat puterea in limite constituţionale.“

El mai precizează că partidul este unit in privinţa proiectului de revizuire a Constituţiei: „Avem un guvern al nostru, dar răspunderea îi revine, direct, unui singur om: prim-ministrul. Suntem serios uniţi în proiectul de revizuire a Constituţiei. Există această cale a coabitării. Poate existau şi altele. Asta a fost opţiunea premierului. A afirma că această guvernare a avut un câştig... A avut şi Traian Băsescu beneficiile sale. Băsescu vrea să lase impresia că s-a întâmplat ca dosarul cu suspendarea: s-a clasat dosarul care a făcut să aibă 7,5 milioane de oameni împotrivă.“

Atâta putere cât îi conferă Constituţia cuiva care a câştigat alegerile parlamentare, USL deţine puterea. Există responsabilităţi împărţite. Sigur că există unitatea acestei construcţii politice. Avem un guvern al nostru, dar răspunderea îi revine, direct, unui singur om: prim-ministrul. Suntem serios uniţi în proiectul de revizuire a Constituţiei. Există această cale a coabitării. Poate existau şi altele. Asta a fost opţiunea premierului. A afirma că această guvernare a avut un câştig... A avut şi Traian Băsescu beneficiile sale. Băsescu vrea să lase impresia că s-a întâmplat ca dosarul cu suspendarea: s-a clasat dosarul care a făcut să aibă 7,5 milioane de oameni împotrivă“, a mai adăugat Antonescu.  

Fiind intrebat dacă referendumul lui Traian Băsescu va schimba Constiuţia, preşedintele Senatului a răspuns: „referendumul este o prerogativă constituţională. Acest referendum este inoportun pentru că reia o temă asupra căreia s-a mai făcut un referendum. Şi se suprapune cu referendumul de revizuire a Constituţiei. Nu ne abatem de la proiectul pe care îl avem cu nimic. Nu-l putem împiedica să o facă. Avem o perioadă de vară în care dezbaterea publică se poate desfăşura şi la toamnă intrăm în parlament cu el“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite