Crin Antonescu a uitat să mai susţină reducerea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a lipsit azi din Senat Foto: Mediafax
Crin Antonescu a lipsit azi din Senat Foto: Mediafax

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, era unul dintre cei mai aprigi susţinători ai reducerii CAS, imediat după ce a ieşit de la guvernare. Astăzi, când proiectul iniţiat de Guvern a fost votat în Parlament, Crin Antonescu a lipsit de la vot.

Marţi, s-a votat în Senat măsura privind reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, de la 1 octombrie. Proiectul de lege a trecut cu 109 „pentru" şi o abţinere. Deşi au acuzat în repetate rânduri că Guvernul Ponta nu reduce CAS, astăzi, când în Senat s-a votat exact acest proiect de lege, doar 23 de senatori liberali au fost prezenţi la vot, în timp ce 24 au fost absenţi, printre aceştia numărându-se şi Crin Antonescu.

Liberalii au iniţiat chiar o moţiune de cenzură înainte de alegerile pentru Parlamentul European, în care solicitau Guvernului Ponta adoptarea acestei măsuri până la data de 1 mai, iar absenţa de astăzi este cu atât mai surprinzătoare.

Proiectul prevede că această cotă va scădea de la 20,8 la 15,8% pentru condiţii normale de muncă, de la 25,8 la 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă şi de la 30,8 la 25,8% pentru condiţii speciale de muncă. Prevederile se aplică din luna octombrie 2014.

Guvernul a argumentat, în expunerea de motive, că promovarea acestui proiect a fost determinată de existenţa pe piaţa muncii a unei mari presiuni fiscale asociată nivelului ridicat al contribuţiilor de asigurări sociale care alimentează bugetul asigurărilor sociale de stat şi care determină necesitatea diminuării sarcinii fiscale suportate de angajator, dat fiind că două treimi din contribuţia datorată la bugetul asigurărilor sociale de stat reprezintă contribuţia angajatorului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite