Crin Antonescu: Traian Băsescu trebuie să demisioneze ca să nu mai încalce Constituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele suspendat Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a nu mai încălca Constituţia şi a precizat că nu va avea nicio ezitare să propună din nou suspendarea acestuia.

"Dacă Traian Băsescu, revenit în funcţie, încalcă Constituţia, nu vom avea nicio ezitare în a-l suspenda. Orice preşedinte care încalcă Constituţia trebuie suspendat. Cred că ar trebui să demisioneze ca să nu mai apuce să o încalce", a afirmat liderul PNL.

Referindu-se la unele scenarii, potrivit cărora Traian Băsescu ar putea să aducă de partea sa anumite segmente politice care sprijină Guvernul USL, Antonescu a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla prin presiuni.

"Traian Băsescu nu face singur aceste lucruri. Eu am avut ocazia să văd că Traian Băsescu nu este deloc singur, nu este deloc acel monstru care generează nişte reţele, nu, este un element în ele. Problema este următoarea: domnul Traian Băsescu şi doamna Macovei, Parchetul, de vreme ce au ajuns la casele oamenilor la ţară, ceea ce este absolut scandalos şi faptul că nu au existat explicaţii precise în legătură cu asta rămâne şi mai scandalos şi de neacceptat şi eu în legătură cu asta nu o să mai tac şi cred şi sper că nu o să tacă nici noul ministru al Justiţiei. Ei pot să cheme la Parchet poate că să şi aresteze, să aresteze tot Parlamentul în bloc. Ce fac cu cei 7 milioane şi jumătate de oameni? Aici se joacă o miză extraordinară pentru viitorul României. Noi prin tot ce vom face în zilele următoare şi în perioada următoare decidem dacă România este sau nu un stat democratic, dacă este sau nu un stat independent. Aceste două mize există. Când cineva îşi poate permite să ignore voinţa a 7 milioane şi jumătate de oameni, să ignore legi să îşi bată joc de aceste lucruri atunci nu va avea nicio problemă niciodată să mute 5 politicieni sau 5 partide de la guvernare în opoziţie sau invers", a afirmat Antonescu.

Citește și alte declarații ale lui Crin Antonescu:

Antonescu: Când am decis să rămân în politică, am făcut-o având în vedere că românii s-au pronunţat pentru demiterea lui Băsescu

Antonescu: Merkel să-i dea lui Băsescu o bucăţică de pâmânt în Germania și să se joace acolo

Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

USL trebuie să rezolve urgent chestiunea ministrului Justiţiei şi a funcţionării unor instituţii

Care a fost REACŢIA lui Crin Antonescu după invalidarea referendumului în IMAGINI

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite