Crin Antonescu: “Coabitarea i-a adus câştiguri de natură politică internă, exclusiv, lui Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, ştia cum o să decurgă relaţia instituţională între Victor Ponta şi Traian Băsescu. FOTO: Adevărul
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, ştia cum o să decurgă relaţia instituţională între Victor Ponta şi Traian Băsescu. FOTO: Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că pactul de coabitare încheiat între liderii de la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, a reprezentat un câştig politic doar pentru Traian Băsescu, care a trecut la ofensiva politică.

Modul în care Traian Băsescu a câştigat capital politic nu aduce niciun beneficiu şi statului, este de părere Crin Antonescu: „Coabitarea i-a adus câştiguri de natură politică internă, exclusiv, lui Traian Băsescu. Asta nu priveşte cu nimic România. România, dacă a câştigat ceva, e o majoritate solidă, un guvern foarte stabil. Toate lucrurile astea nu au fost oferite de pactul de coabitare care, din punctul meu de vedere, nu i-a folosit decât lui Traian Băsescu.”

Întrebat despre poziţia luată în momentul în care a fost decisă semnarea pactului de coabitare, preşedintele PNL a susţinut că a anticipat ceea ce avea să se întâmple şi tocmai din această cauză, nu fost de acord cu semnarea lui.

Nu am semnat niciun pact, nu am fost de acord cu semnarea pactului, i-am spus convingerea mea lui Victor Ponta. Rămân solidar cu Victor Ponta şi pot să îmi explic motivele care l-au făcut să facă acest gest politic. Din păcate, am avut dreptate”, a adăugat liderul liberal.  

De asemenea, preşedintele PNL menţionat că Victor Ponta nu avea cum să aibă de câştigat din coabitarea politică, din moment ce este în fruntea unei coaliţii care are recunoaştere internaţională şi susţinere de peste 70% în legislativul din România. Astfel, singurele lucruri obţinute de prim-ministrul Ponta au fost critici şi suspiciuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite