Crin Antonescu: „Îmi asum neparticiparea la discursul preşedintelui. E un gest politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul
Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marţi că neparticiparea la discursul preşedintelui din Parlament este un gest politic pe care şi-l asumă pe deplin.

UPDATE Din nefericire pentru această ţară, domnul preşedinte este şi descalificat pentru probleme de politică externă. A transformat subiectul Schegngen într-unul de polemică internă.

UPDATE Conform unei prerogative prevăzută în Constituţia României, preşedintele se adresează Parlamentului.

Nu voi fi prezent la mesajul preşedintelui, pentru că din vara anului trecut Traian Băsescu nu mai este un preşedinte legitim. Este un preşedinte legal, dar nu legitim.

Un om care a sfidat voinţa exprimată în cel mai democratic mod,aproape 90 % din cei care s-au prezentat la referendum, nu mai poate fi legitim.

E un gest politic pe care mi-l asum pe deplin.


Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat, ieri, că nu va participa la discursul şefului statului din Parlament.

„Nu-l consider pe domnul Băsescu preşedinte legitim al acestei ţări. Asta înainte de toate. Şi doi - pentru că ceea ce presupun că va spune şi mâine a spus în ultimele zile în repetate rânduri. Mi se par lucruri profund incorecte nu numai în raport cu Guvernul, dar în raport cu România. Nu consider de cuviinţă să-l întâmpin şi să-l ascult ca parlamentar“, a explicat Antonescu absenţa sa de la discursul preşedintelui.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite