Crin Antonescu: „Sperăm ca prezenţa lui Klaus Iohannis să ne aducă mai multe susţinere în Transilvania şi mai multe voturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că prezenţa lui Klaus Iohannis în partid va aduce mai multe voturi şi mai mulţi simpatizanţi din regiunea Transilvaniei. Antonescu a precizat că aceasta este cea de-a doua invitaţie pe care i-a făcut-o edilului Sibiului, prima fiind în 2009.

„Dacă a fost vorba despre elementele de câştig pe care le-am gândit, da, suntem interesaţi şi speram că prezenţa lui Klaus Iohannis să ne aducă mai multe susţinere în Transilvania şi mai multe voturi. PNL-ului i s-a alăturat un om de succes pe care îl preţuiesc pentru câteva calităţi destul de rare. L-am mai invitat odată în 2009, iar acum am revenit cu această invitaţie. Iohannis şi-a arătat interesul pentru modul în care se va face regionalizarea şi a pus problema rolului său în partid, fiind o persoană care vrea să ştie ce aşteaptă oamenii de la el, ce are de făcut şi ce are de dat. Eu cred că din toate aceste privinţe Klaus Iohannis va aduce un câştig. Klaus Iohannis merită respectul de a fi creditat cu faptul că nu s-ar lăsa folosit într-un asemenea joc. Unii sunt nemulţumiţi pentru că vorbeşte puţin. Da, dar spune tot", a declarat Crin Antonescu, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, pe Realitatea TV.

Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu

Despre plecarea la Amsterdam

Potrivit lui Crin Antonescu, plecarea la Amsterdam s-a petrecut cu prilejul unei întâlniri a partidelor liberale din Europa.

„Eu am vrut să folosesc acest prilej pentru a avea discutii separate cu premierul Olandei în primul rând, care este, probabil, liberalul în funcţia cea mai importantă din Europa, dar şi vicepremierul britanic, vicecancelarul german etc. S-a discutat despre Schengen. Mie îmi pare rău că noi, politicienii, amestecând în mod periculos aceste mize de politică externă în jocul intern, nu le-am spus oamenilor clar ca dacă Olanda şi alte state au amânat România nu au făcut-o pentru că sunt un fel de maniaci ai modului în care merge MCV în România. Dacă acest lucru se întâmplă, se întâmplă din cauza unor teme de politică internă din ţările respective, sau a unor interese concurenţiale de alt tip.

Cu câteva zile înainte, în România fusese şi preşedintele Senatului olandez, cu care am avut o întâlnire. Ceea ce s-a câştigat în această perioadă este să se separe chestiunea MCV de chestiunea Schengen. Despre situaţia justitţie, despre progresele, despre temele reale în Tomânia, am discutat cu premierul olandez. Speranţa mea este că Olanda nu se va mai împotrivit. Aşa m-a lăsat să sper premierul. După ce Bulgaria se pângea că din cauza României îi este amânată intrarea în Schengen, acum a venit vorba şi despre Bulgaria. Până la urmă, în Bulgaria este o situaţie ca în multe ţări occidentale, un guvern a demisionat. Nu văd ce treabă are această situaţie cu intrarea în Schengen.”

Despre relaţia cu Bruxelles şi Germania

„Au existat nişte schimburi de declaraţii, nişte comentarii. De aici şi până la izolare este o distanţă enormă. În afară de relaţiile cu partenerii din familia liberală, am avut în Spania vizită la membrii PPE, în România cu Mignon - PPE. Lucrurile astea s-au făcut cunoscute: ai de ales, stai să te cerţi cu propaganda lui Băsescu sau faci ceea ce ai de făcut. De aici au venit două mari neadevăruri: că eu sau USL am fi antioccidentali. În ceea ce priveşte relaţia cu Germania, lucrurile s-au mai lămurit. Germania îşi apără interesele ei, nu e treaba lor să-mi apere mie interesele. Nu vă uitaţi la faptul că, din când în când, mai apare în DW un articol în care se vorbeşte despre lovitura de stat. De ziua Germaniei am avut o discuţie amplă la ambasadă.”

Despre Serviciile Secrete

„După 9 decembrie s-a modificat cumva câmpul de bătălie, strigătele de luptă, armatele însele, par a apărea sau a se devoala alţi actori. Tot acest episod iscat între Sorin Roşca Stănescu şi Sebastian Ghiţă, ambii din USL, au scos la iveală nişte lucruri. Sunt nişte declaraţii ale SRS date de un om care are independenţa sa, nu l-am pus eu, e senator, poate declara orice. Procedural, directorul SRI, la formularea foarte clară a lui SRS, a procedat corect, s-a dus la Comisie (Comisia parlamentară de control a SRI), a spus „nu-i adevărat”. Din păcate, declaraţia lui Ghiţă, într-un fel a contrazis-o pe cea a directorului Maior, care a încercat să închidă treaba corect.”

Liderul PNL este de părere că s-a generat impresia că cel puţin unul dintre servicii a început „să joace major şi aproape la vedere”.

„Cred că e un lucru rău pentru servicii. Directorul SRI, îmi pare că eforturile sale sunt oneste, are de ce să facă eforturi pentru că dacă nu se evită adâncirea ideii, nu că (serviciul) se mai bagă din când în cand, dar că a devenit judecător major si deciziv e un lucru foarte rău. A doua legendă răspândită e că eu sunt un mare duşman al Serviciilor şi că dacă ajung preşedinte o să le decapitez, o să le dau peste cap. Asta e o legendă care nu-mi foloseşte nici mie, în termeni imediaţi, eu îmi clarific ideile şi îmi văd de treabă. E greu de spus până unde vor merge aceste lucruri. Problema e una de fond, nu contează cine e acum preşedinte, cine  e directorul SRI, contează raportul sănătos sau profund bolnav intre societate civilă, societate politică şi aceste instituţii. Interesul e ca raportul să fie normal, să se echilbreze”, a mai afirmat Antonescu, la Realitatea TV.

Dacă e vorba de elementele de câştig pe care le-am gândit, da, suntem interesaţi şi speram că prezenţa lui Klaus Johanis să ne aducă mai multe susţinere în Transilvania şi mai multe voturi. lui PNL i s-a alăturat un om de succes pe care îl preţuiesc pentru câteva calităţi destul de rare. L-am mai invitat odata în 2009, iar acum am revenit cu această invitaţie: omul nua a scuns 3 lcururi:

1. Sigur, eu vin. V-ati gândit bine, nu vreau să par mai mult decât sunt!"

2. Interesul pentru modul în care se va face regionalizarea

3. A pus problema rolului său în partid, fiind un om care vrea să ştie ce aşteaptă oamenii de la el, ce are de făcut, ce are de dat, etc.

Eu cred că din toate aceste privinţe Kalus Johannis va aduce un câştig.

Klaus Johannis merită respectul de fi creditat cu faptul că nu s-ar lăsa folosit într-un asemenea joc. Unii sunt nemulţumiţi pentru că vorbeşte puţin. Da, dar spune tot", a declarat Crin Antonescu, la Jocuri de Putere. - See more at: http://www.realitatea.net/antonescu-dezvaluiri-despre-venirea-lui-johannis-in-pnl_1123907.html#sthash.t3GEN0IS.dpuf

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite