Crin Antonescu: Spania este un model excepţional de reuşită în ceea ce priveşte integrarea europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Senatului Spaniei, Pío García-Escudero Márquez, în cadrul vizitei sale oficiale pe care o efectuează în Spania, în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie.

În timpul întrevederii, Crin Antonescu l-a asigurat pe omologul său că pentru România "Spania a fost şi este un model excepţional de reuşită în ceea ce priveşte integrarea europeană, pornind de la modernizarea internă a Regatului şi planurile naţionale aplicate", notează Agerpres.

"Am vrea să învăţăm din experienţa Spaniei şi chiar dacă suntem într-o situaţie economică şi socială dificilă, cred că doar împreună putem merge mai departe. Avem nevoie de proiecte concrete, acţiuni concrete şi cât mai multă încredere în instituţiile statului şi politicieni. Cred că acesta este secretul pentru a trece de această perioada grea", a spus Crin Antonescu, potrivit sursei amintite.

Un alt subiect abordat de preşedintele Senatului român a fost situaţia comunităţii româneşti din Spania, care aduce avantaje economice Regatului spaniol, exprimând în acest context interesul României în ceea ce priveşte accesul la muncă pentru români.

Preşedintele Senatului a precizat în discuţia sa cu Pío García-Escudero Márquez interesul României faţă de situaţia economică a Spaniei, exprimându-şi speranţa că "numărul investitorilor şi companiilor spaniole în România să crească în anii următori".

"Suntem foarte interesaţi de legislaţia dumneavoastră privind dreptul la muncă în Spania. Avem speranţa că, la finalul acestui an, vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru cetăţenii români", a mai spus Antonescu.

La rândul său, preşedintele Senatului din Spania, Pío García-Escudero Márquez, a evidenţiat bunele relaţii bilaterale care există între România şi Spania, precizând că, în opinia sa, România este "o ţară care doreşte să se dezvolte pe toate planurile şi care poate beneficia de contribuţia experienţei Regatului spaniol în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, infrastructura de transport, piaţa energetică, promovarea turismului şi a culturii".

Preşedintele Senatului spaniol a subliniat, pe de altă parte, importanţa reconsolidării rolului parlamentelor, având în vedere contextele sociale actuale şi evoluţiile politice, precizând că opinia publică trebuie să înţeleagă că Parlamentul este "inima democraţiei".

La finalul întâlnirii, cei doi preşedinţi şi-au exprimat încrederea că după alegerea noului Parlament român, relaţiile bilaterale şi cooperarea parlamentară dintre Spania şi România se vor întări, iar în acest context, Crin Antonescu i-a transmis omologului său o invitaţie oficială de a vizita România în viitorul apropiat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite