Crin Antonescu: Sorin Frunzăverde este un câștig pentru PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu (stânga), Sorin Frunzăverde (dreapta)
Crin Antonescu (stânga), Sorin Frunzăverde (dreapta)

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că Sorin Frunzăverde este un câștig pentru PNL, pentru că este „singurul membru al PDL care are identitate politică și cultură politică și forța pentru amândouă". Antonescu a atras, însă, atenția asupra neregulilor reclamate de Opoziție de mai multă vreme și confirmate acum de „numărul doi" din PDL:

Liderul liberal a subliniat că momentul important nu este trecerea lui Frunzăverde dintr-un partid în altul, ci curajul dovedit de acesta de a spune adevărul.

„Ceea ce este important, nu e că un politician a trecut dintr-un partid în altul, ci faptul că este unul din puținele momente ale adevărului, atunci când un om politic își permite să spună ceea ce crede, indiferent ce s-ar întâmpla", a explicat Antonescu.

Citiți aici declarațiile lui Frunzăverde despre plecarea din PDL

Președintele PNL a arătat că, cineva din tabăra Puterii, cel de-al doilea din coaliție a spus că „PDL nu servește interesul public, ci clientela sa, că avem un stat polițienesc și nu mai putem vorbi la telefoane".

Citiți aici declarațiile lui Emil Boc

Antonescu a preluat ideea jurnalistului Cristian Tudor Popescu, conform căreia Emil Boc ar fi semănat, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi, cu un lider nazist din 1940, declarând:

„Liderii naziști erau odioși, dar nu caraghioși. Emil Boc a reușit doar să fie caraghios", a spus Crin Antonescu.

Cele mai importante declarații ale lui Crin Antonescu:

„Decizia domnului Frunzăverde de a părăsi PDl și de a se alătura PNL este o decizie care ne onorează. Îl asigurăm că va fi primit cu toată colegialitatea și că avem de construit lucruri importante și pe termen lung. Sigur că eu nu pot comenta acum despre talia sa de om politic, nu e vorba de poziția formală pe care a deținut-o într-un partid, ci despre coerența sa politică și a modului său de a face ceea ce spune și de a spune ceea ce face“.

„Frunzăverde este un câștig pentru PNL și nu spun asta în nume personal, ci în calitate de președinte al PNL și o spun cunoscând opiniile colegilor mei din partid. Eu am prilejul să spun că de asemenea momente e nevoie în politica românească de astăzi și de mâine. Ceea ce este important, nu e că un politician a trecut dintr-un partid în altul, ci faptul că este unul din puținele momente ale adevărului, atunci când un om politic își permite să spună ceea ce crede, indiferent ce s-ar întâmpla“.

„Frunzăverde a lucrat pentru PDL întotdeauna, singurul om cu identitate de dreapta din PDL și este artizanul aderării partidului său la dreapta europeană“.

„Câtă vreme Opoziția a spus lucruri grave despre România, aceste lucruri spuse de Opoziție și de presă au putut fi puse sub semnul de partizanat politic“.

„Astăzi, numărul doi din PDL ne spune că principalul partid de la guvernare nu servește interesul public, ci clientela sa, că avem un stat polițienesc“.

„Pe de altă parte, un alt lider al PDL(n.r Ioan Oltean) ne spune că „a fost lucrat din interiorul său".  Toate aceste lucruri ar trebui să ne dea de gândit“.

„Ne vom întâlni săptămâna viitoare pentru a stabili calendarul venirii sale în PNL. Sper să propun forurilor adoptarea sa în funcție de vicepreședinte. PNL câștigă un politician de calibru, un om indiferent de funcțiile sale, un lider politic, pentru că are identitate politică, are cultură politică și forță“.

„Voi discuta puțin despre intervenția domnului Emil Boc de astăzi, preluând declarația lui Cristian Tudor Popescu, conform căreia Emil Boc ar fi semănat cu un lider nazist: „Liderii naziști erau odioși, însă nu era caraghioși. Emil Boc a reușit să fie doar caraghios“.

În ceea ce privește acuzațiile lui Emil Boc, că formațiunea liberală„ s-a predat cu arme și bagaje PSD“:

„PNL își apără nedezmințit toate valorile de dreapta. Există valori importante de dreapta, fiscalitatea redusă, cum ar fi susținerea individului și a elitelor. USL va merge pe baze paritale. E posibil ca din partea Uniunii să candideze un liberal. Emil Boc a fost folosit și dispozabil“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite