Crin Antonescu s-a adresat presei: „Nu este nimic senzaţional în invitarea lui Băsescu, riscaţi să cădeţi în penibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu: „Nu este nimic senzaţional în invitarea lui Băsescu” FOTO Arhiva Adevărul
Antonescu: „Nu este nimic senzaţional în invitarea lui Băsescu” FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a declarat nemulţumit că mass-media a făcut „un fapt senzaţional” din faptul că Parlamentul l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la ceremonia de învestire a noului Guvern.

„Domnilor, se nasc nişte teme false şi cred că riscaţi, cei care le dezvoltaţi, să cădeţi în penibil. Văd o vâltoare foarte mare în legătură cu invitarea excepţională a lui Traian Băsescu la Parlament. Există un protocol de când lumea şi pământul care prevede ca la această şedinţă de învestire să fie invitate o serie de oficialităţi ale statului din afara Parlamentului, de la preşedintele României, la patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la preşedintele CCR, preşedintele Consiliului Legislativ, alte astfel de instutuţii, este un protocol, o formă de ceremonie, o formalitate”, a declarat Antonescu despre subiectul invitaţiei trimise de Parlament preşedintelui României, conform NewsIn.

„A găsi un fapt senzaţional în aceea că în conformitate cu acest protocol a fost invitat şi preşedintele este ca şi cum aţi găsi un fapt senzaţional că se va depune jurământul în faţa preşedintelui. Dacă suntem extraordinari de nervoşi şi dorim să nu respectăm protocolul obişnuit şi să nu-l chemăm şi pe preşedintele la această şedinţă, atunci poate depunem jurământul în parcul Cişmigiu, nu la preşedinte, că suntem supăraţi” a mai spus Crin Antonescu.

Cât despre faptul că este prima dată când preşedintele este invitat la o astfel de ceremonie, preşedintele Senatului a explicat: „Eu nu cred că nu a mai fost invitat la vreo ceremonie. Poate nu a venit pentru că preşedintele sau oricare dintre aceşti demnitari pe care i-am pomenit pot să vină sau nu. Dar regula formală este ca Parlamentul să-i invite. S-au semnat invitaţiile când au fost gata fizic. Nu a existat nicio dezbatere în jurul semnării sau nesemnării. Eu le-am semnat (invitaţiile, n.red.), urmează să le semneze şi preşedintele Camerei”.

Antonescu s-a arătat deranjat şi de faptul că unele obiective din programul de guvernare sunt considerate de presă drept sugestii ale preşedintelui. „Se vorbeşte despre influenţa, implicarea, cuvântul lui Traian Băsescu în guvernare şi se argumentează: dacă în programul de guvernare scrie că România îşi dezvoltă relaţiile sale ca membru al Alianţei NATO, ei bine, asta e mâna lui Băsescu. Dacă România sau Guvernul României spun că doresc să absoarbă, pe cât se poate, fondurile europene, ei bine, asta e mâna lui Băsescu. Sunt nişte aberaţii şi vă rog să mă iertaţi că le calific aşa, dar alt termen nu am”, a mai adăugat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite