Crin Antonescu: PNL poate intra la guvernare cu PD-L doar dacă premierul este liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Lupta prezidenţială dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană a iscat un scandal în rândul liberalilor, care ar putea începe discuţiile despre formarea unui guvern cu condiţia ca premierul să fie liberal.

"Singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea cu PD-L aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi în cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a spus Crin Antonescu la Radio Guerrilla.

Puiu Haşotii a declarat în această dimineaţă la Realitatea TV: "România are nevoie urgentă de un guvern. Pornind de la aceasta i-aş da un vot de investitură unui guvern PD-L".

"Încrederea în domnul Traian Băsescu este zero. Nu pot să mă văd la masa politicienilor alături de domnul Flutur, Boureanu şi alţii. Aş putea lua în calcul şi varianta de a coopera cu PD-L, dar nu cred că se va întâmpla ca primul-ministru să fie din PNL.",  a completat vicepreşedintele PNL.

Disputa în cadrul partidului liberal a fost determinată şi de intervenţia lui Traian Băsescu, care l-a sunat pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru a-i propune o ofertă de guvernare împreună cu PNL. Pe de altă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că este exclusă o nouă coaliţie cu PD-L, fiind vizibil enervat de faptul că Băsescu nu l-a contactat pe el sau pe Ludovic Orban.  Ambii conducători ai liberalilor i-au reporşat lui Tăriceanu că nu le-a spus mai devreme despre discuţia dintre el şi actualul preşedinte al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite