Crin Antonescu: “Nimeni din gaşca lui Traian Băsescu nu va face parte din vreo structură de putere a noastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la Antena 3, că Uniunea Social Democrată nu vrea menţinerea în funcţii de conducere a oamenilor PDL.

"Nimeni din gaşca lui Traian Băsescu nu va fi într-o structură de putere a noastră", a spus el.

Întrebat dacă USL va păstra oameni numiţi de PDL în anumite structure guvernamentale, Antonescu a spus: "Din moment ce acest partid a guvernat prost, din moment ce noi avem oameni mai buni, ce rost are?".

Pe de altă parte, el a ţinut să sublinieze că Victor Ponta nu va permite imixtiunea preşedintelui Traian Băsescu în treburile Guvernului - nici în ceea ce priveşte deciziile, şi nici în ceea ce priveşte numirile de miniştri.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, liderul PNL a mai spus că este convins că Victor Ponta îi va fi loial şi la momentul în care se va ajunge la alegerile prezidenţiale. El a spus că îşi doreşte în continuare să fie preşedinte, dar că nu este "obsesia vieţii sale".

El a mai spus că, în discuţiile pentru formarea Guvernului, purtate cu premierul desemnat, Victor Ponta, au fost cele mai puţine divergenţe de când există USL, el precizând că nu a fost nicio criză.

Antonescu a reamintit că Ponta a anunţat ziua de 1 mai pentru prezentarea Guvernului. "Mâine (marţi, nr), pe vremea asta, vă spun clar şi luaţi aminte, veţi afla din gura premierului desemnat componenţa cu nume şi renume a acestui Guvern", a adăugat copreşedintele USL.

Antonescu a mai afirmat că dialogul dintre el şi Victor Ponta pe acest subiect reprezintă, de când este în USL, "probabil, discuţiile în care au avut cele mai puţine divergenţe sau diferenţe de păreri" şi a făcut comparaţie cu "momente precum alegerea candidaţilor la locale sau reacţii la anumite momente politice".

"Nu a fost niciun moment de criză, în care să spunem «Măi, eu vreau aşa, dar eu nu vreau aşa». Am pornit de la câteva principii", a mai declarat Antonescu, precizând că Victor Ponta este cel care poartă responsabilitatea guvernării.

Antonescu a mai spus că este vorba despre un guvern care va avea un singur premier şi în care miniştrii liberali nu vor avea o dublă comandă.

Preşedintele PNL a arătat că nu au fost "prea multe variante" de Guvern, pentru că el şi Ponta s-au înţeles destul de repede asupra componenţei.

Liderul PNL a mai afirmat că premierul desemnat a venit şi a propus o structură "care se păstrează în linii mari" un "partaj" în sensul "care noi, care voi" şi, în linii mari, şi o echipă, Ponta cerându-i părerea asupra miniştrilor liberali şi chiar şi asupra unor oameni din PSD.

"Ceea ce a propus Victor Ponta, ca împărţire de ministere, mi s-a părut absolut judicios şi am fost de acord de îndată. Am mai facut doar, ulterior, datorită personajelor care ocupau, ca să spun aşa nişte schimbări de comun acord în structura ministerului sau a persoanei", a adăugat Antonescu.

Despre prezenţa în Guvern a unor foşti miniştri din actualul Executiv, precum Cătălin Predoiu şi Leonard Orban, Antonescu a spus: "Am avut despre aceasta o discuţie şi avem şi eu şi Victor Ponta aceeaşi părere". El nu a vrut să dea mai multe amănunte.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN
Bancul anului: Şova la Justiţie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite