Crin Antonescu: ”Intenţia PPE a fost de a pune România într-o lumină nefavorabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei, atacată de europarlamentarii PSD şi PNL la dezbaterea din PE FOTO Mediafax
Monica Macovei, atacată de europarlamentarii PSD şi PNL la dezbaterea din PE FOTO Mediafax

Crin Antonescu consideră că dezbaterea privind România, din Parlamentul European, este o nouă încercare a PPE de a denigra imaginea ţării noastre. Antonescu susţine că această dezbatere a constituit un bun prilej pentru liderii europeni să înţeleagă situaţia din România.

"E dreptul fiecărui grup parlamentar să propună o dezbatere pe orice subiect în Parlamentul European (...) Intenţia PPE e una partizană, cred că e aceea de a pune într-o lumină nefavorabilă Guvernul actual sau majoritatea parlamentară actuală", a spus Antonescu, răspunzând unei întrebări privind dezbaterea din PE.

Preşedintele Senatului a mai spus că ”Această dezbatere poate fi un bun prilej pentru ca mai mulţi oameni să se lămurească, dacă nu au făcut-o deja, în legătură cu situaţia din România”, a mai adăugat Antonescu. 

Cele mai aprigi dispute au fost în momentul discursului Monicăi Macovei. Europarlamentarii PSD şi PNL i-au răspuns în termeni duri şi au acuzat-o că vrea să denigreze imaginea României.   

"În acest moment, procurorii şi judecătorii cercetează fraude aduse referendumului în urma unor sesizări. Sunt peste 500 de dosare. Vreau să vă dau doar câteva cifre: Într-unul dintre dosare e vorba de alegaţii de 1,5 milioane de voturi furate la referendum, iar acum câteva zile procurorul şef al DNA a afirmat că în secţiile verificate s-au găsit indicii şi probe de fraudă între 5, 10, 15%. Deci, trebuie finalizate aceste dosare, trebuie menţinuţi aceşti procurori pentru că se încearcă să fie daţi afară, şi trebuie văzut rezultatul acestor anchete. Aceştia nu fac dosare politice, aceştia cercetează pe oricine este la putere. Insist pe acest lucru pentru că în realitate ceea ce s-a întâmplat în România a fost pentru oprirea acestor anchete şi pentru luarea justiţiei captivă în curtea unor partide politice", a spus Monica Macovei la dezbaterea din Parlamentul European. 

Europarlamentarii PSD şi PNL au reacţionat dur la acuzaţiile lansate de Macovei. Victor Boştinaru a spus că "aceasta este dovada halucinantă a intervenţiei unui europarlamentar în treburile justiţiei". El a precizat că în luna mai CSM a acuzat-o pe Macovei de interferenţă în treburile justiţiei. Boştinatu a fost susţinut şi de Corina Creţu, care a spus că acuzaţiile de furt la refendum vin în ciuda validării rezultatului de către Curtea Constituţională.

Miercuri, în plenul PE de la Strasbourg au avut loc dezbateri aprinse pe tema situaţiei politice din România. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a spus că "situaţia din România rămâne fragilă", însă liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, i-a reproşat că a pus sub semnul întrebării obiectivitatea Comisiei Europene. În plus, preşedintele ELDR, Graham Watson, a pledat pentru noi alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite