Crin Antonescu: „După Congres nu va mai fi loc pentru trădători, circari şi oameni care batjocoresc imaginea partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi că „după Congres nu va mai fi loc pentru trădători, circari şi oameni care batjocoresc imaginea partidului“. În acelaşi timp, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că va participa la Congresul PNL, dar s-a arătat „îngrijorat şi decepţionat“ de atitudinea din interiorul formaţiunii şi de „somnolenţa democratică“.

„Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că am senzaţia că în PNL este o anumită somnolenţă democratică, având în vedere că propunerile mele ar fi permis accederea în structurile de conducere a unor oameni noi, unor oameni care poate în mod legitim îşi doresc să acceadă la funcţiile de conducere. În pofida acestui lucru, am văzut o atitudine care pe mine mă decepţionează“, a declarat Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Secretarul general al PNL Eduard Hellvig a afirmat joi seara, în cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV, că „vine un Congres“ în care se va „spune lucrurilor pe nume“.

„Fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă că avem o responsabilitate şi o legitimitate a votului primit în congres. Când eşti membru într-un partid, trebuie să respecţi nişte reguli care se aplică de la cel mai mic la cel mai mare“, a adăugat acesta.

La Congres este aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta, co-preşedinte al USL, a anunţat Biroul de Presă al PSD, citat de Agerpres.

Conducerea PNL s-a  reunit joi seară în Delegaţia Permanentă şi a adoptat proiectul de Statut care va fi propus Congresului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis joi jurnaliştilor care îl aşteptau după Delegaţia Permanentă, că au exagerat referitor la Andrei Chiliman. „V-aţi distrat destul“,a spus el.

Cu toate acestea, a afirmat că primarul Sectorului 1 „a trădat“ în campania pentru referendum şi „îşi bate joc zilnic, repetând mârşăvia“.

Întrebat dacă îl va exclude pe Andrei Chiliman, acesta a răspuns: „nici nu le-am răspuns, darămite să-i exclud“. Preşedintele PNL a ţinut totuşi să precizeze că partidul este deschis la opinii, dar după Congres nu va mai fi loc pentru „trădători, pentru circari şi pentru oameni care batjocoresc în fiecare zi imaginea partidului“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite