Crin Antonescu: Sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că Orban trebuie să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu. FOTO Mediafax
Crin Antonescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că este dezamăgit de rezultatul referendumului şi de absentism, însă nu consideră că eşecul acestuia trebuie plasat actorilor politici şi nu se impune demisia lui Ludovic Orban de la şefia partidului.

„Eu personal, ca un om care a votat la referendum «pentru», sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că trebuie să căutăm explicaţii în afara uneia fundamentale, care este aceea a dezinteresului, a indiferenţei, a bunei părţi a electoratului faţă de această temă. Nu sunt sociolog, nu am urmărit cu foarte mare atenţie campania care s-a dus. Tot ce pot să vă spun este că absenteismul masiv la un referendum, indiferent de genul lui, nu e de bun augur", a declarat fostul lider PNL pentru Mediafax

Antonescu a mai spus că eşecul referendumului nu trebuie distribuit niciunui partid politic. „Eu nu cred că eşecul referendumului trebuie plasat, distribuit neapărat actorilor politici pentru că, în fond, este o iniţiativă cetăţenească, au fost 3 milioane de oameni. Sigur că actorii politici şi-au jucat fiecare rol, mai bine sau mai rău, dar cred că e mai puţin important să găsim vinovaţi. Asta e realitatea, ăsta a fost răspunsul electoratului", a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Despre situaţia din partid, Antonescu a susţinut că Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze. „Eu nu ştiu, pot să presupun, nu ştiu ce alte conflicte care nu au nicio legătură nici cu familia tradiţională, nici cu referendumul, se ascund în spatele acestor declaraţii. Nu mă pot pronunţa. Ceea ce îmi este foarte clar, strict legat de referendum, nu există în opinia mea niciun motiv de demisia a preşedintelui sau a cuiva. Preşedintele Orban a procedat corect atunci când nu a angajat partidul pe o linie oficială şi obligatorie. Fiecare membru a avut procedat cum a crezut. Cred că nu a greşit exprimându-ţi propria opţiune. Dacă există alte motive, atunci este o altă discuţie", a mai afirmat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite