Crin Antonescu, despre raportul MCV: „La prima vedere e scris mic, trebuie să-mi pun ochelarii să-l citesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a preferat să fie ironic în privinţa raportului MCV FOTO ADEVĂRUL
Crin Antonescu a preferat să fie ironic în privinţa raportului MCV FOTO ADEVĂRUL

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că va face aprecieri asupra raportului Comisiei Europene în privinţa MCV după ce îl va lectura complet în original, menţionând că la prima vedere "e scris mic".

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti ce părere are în privinţa raportului Comisiei Europene asupra Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Dacă vorbim de MCV, daţi-mi voie să studiez raportul, originalul complet, şi după aceea vorbim pe larg în cunoştinţă de cauză", a replicat Antonescu, menţionând că în ceea ce priveşte subiectul imunităţii parlamentare îşi menţine punctul de vedere exprimat înainte de publicarea raportului CE.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat cum este documentul "la prima vedere".

"La prima vedere e scris mic, trebuie să-mi pun ochelarii să-l citesc", a răspuns Antonescu.

Comisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

Gray a spus că în cazul recomandărilor făcute Guvernului de la Bucureşti de către Comisia Europeană acestea au fost parţial îndeplinite, parţial nu.

"S-au înregistrat progrese, dar din raport se înţelege foarte bine că mai sunt lucruri de făcut", a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite