Crin Antonescu, despre noul partid al lui Tăriceanu: „Pentru PNL e un déjà vu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demersul fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, de a înfiinţa o nouă formaţiune politică liberală reprezintă pentru PNL un déjà vu, în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, a afirmat, miercuri seară, preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

„Pentru PNL este un déjà vu. Nu doar domnul Tăriceanu e de 24 de ani în partid, şi noi am trăit această istorie. Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, domnii Stolojan şi Stoica, o lovitură grea, care se vroia o lovitură fatală dată partidului în anul 2006 sau 2007, când respectivii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială, Traian Băsescu”, a declarat Crin Antonescu, întrebat despre cum ar comenta demersul lui Tăriceanu privind înfiinţarea „Partidului Reformator-Liberal”.

În continuare, liderul liberalilor a precizat că în această perioadă PNL este un partid mai unit ca niciodată. „Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, încearcă aceeaşi lovitură la adresa PNL. Eu vă spun foarte sincer că PNL a fost rareori într-un moment de asemenea unitate şi determinare, motivaţie politic”, a mai precizat Crin Antonescu, la postul Realitatea TV.

Preşedintele PNL a declarat de asemenea că el nu ar „dramatiza” evenimentele politice din ultima perioadă, şi că nu este mirat de gestul fostului premier al României.

„Toate lucrurile care se întâmplă în aceste din urmă zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma, eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti. E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL”, a spus preşedintele PNL.

Totodată, Crin Antonescu a mai declarat că în ceea ce priveşte posibilele migraţii a unor liberali către formaţiunea politică a lui Tăriceanu acestea vor fi „nesemnificative”.

„Privesc fără emoţie ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă, pentru că e vorba de un om a cărui imagine timp de 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL. Faptul că doar domnul Stroe astăzi ne-a anunţat că îl urmează pe domnul Tăriceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred că are vreo semnificaţie. Mai mult decât domnul Stroe nu se poate întâmpla. Pot să fie câţiva parlamentari, nu ştiu exact câţi pentru că la o asemenea cifră întotdeauna există câteva necunoscute, dar nesemnificative”, a declarat Crin Antonescu.

Miercuri seară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va înfiinţa o nouă formaţiune politică denumita „Partidul Reformator Liberal”. Întrebat de moderator dacă este interesat să candideze la funcţia de preşedinte al României, fostul premier liberal a răspuns „Da”.

Partidul Naţional Liberal a decis, săptămâna aceasta, să părăsească guvernarea după mai bine de trei ani în care au fost în Uniunea Social Liberală. Principalul motiv invocat de liberali pentru această decizie a fost refuzul premierului Victor Ponta de a-l numi pe Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne.


Citeşte şi:

Călin Popescu Tăriceanu: „Îmi doresc să candidez la prezidenţiale. Îl pot învinge pe Crin Antonescu”

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri seară, la postul Antena 3, că va înfiinţa o nouă formaţiune politică, Partidului Reformator-Liberal, şi că intenţioneză să candideze la prezidenţiale din partea unui nou USL.

Victor Ponta: „Iau în calcul să ofer posturi în Guvern liberalilor care pleacă cu Tăriceanu”

Premierul României, Victor Ponta, a discutat miercuri seară, la Antena 3, despre o posibilă colaborare cu fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu pentru candidatura la prezidenţiale, precum şi despre noua majoritate parlamentară.

Moartea USL. Majoritate pe muchie de cuţit

Uniunea Social-Democrată, alianţa formată din PSD, UNPR şi PC, poate instala un nou Guvern numai cu ajutorul UDMR. Chiar şi aşa, majoritatea parlamentară ar fi foarte fragilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite