Crin Antonescu, despre Nelson Mandela: „Unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu. FOTO: Arhivă Adevărul.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu. FOTO: Arhivă Adevărul.

Preşedintele Senatului şi liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, informează Mediafax.

Crin Antonescu spune despre Nelson Mandela că a fost un om politic fascinant, cu o capacitate unică de a câştiga drepturi pentru cetăţeni şi de a unifia societatea sud-africană.

„Mă întristează să aflu la această oră târzie că Nelson Mandela nu se mai află printre noi. Pentru mine Nelson Mandela a fost un om politic fascinant, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre. O combinaţie unică în istorie între capacitatea de a rezista şi a cuceri drepturi, şi cea de a unifica şi a normaliza o societate cum a fost cea sud-africană. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul lui Crin Antonescu, postat pe pagina sa de Facebook.

Laureatul premiului Nobel pentru Pace şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, a murit joi seară la Johannesburg.


Citeşte şi:

VIDEO Reacţiile liderilor politici după anunţul morţii lui Nelson Mandela. Obama: „Nu îmi pot imagina propria viaţă fără exemplul oferit de Mandela”

Personalităţile politice din întreaga lume şi-au exprimat condoleanţele şi gândurile faţă de mortea primului preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, anunţă AFP.

VIDEO Nelson Mandela a murit. Povestea ultimului erou al planetei

Nelson Mandela a murit joi. Condamnat la aproape trei decenii de închisoare, adulat apoi de milioane de oameni, Nelson Mandela a murit la vârsta de 95 de ani. Viaţa lui seamănă cu vieţile personajelor mitologice, iar destinul său lasă o amprentă în istoria lumii moderne.

Nelson Mandela comunică prin semne, afirmă fosta sa soţie, Winnie

Nelson Mandela este în continuare „destul de bolnav”, nu poate vorbi, dar „comunică prin semne”, afirmă fosta sa soţie, Winnie Madikizela-Mandela.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite