Crin Antonescu, despre incidentul din Prahova: N-are nicio treabă Traian din imn cu alţi Traian. Nu eu mă ocup de organizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat incidentul de sâmbătă de la lansarea candidaţilor USL la Sinaia privind intonarea imnului, precizând că "n-are nicio treabă Traian din imn cu alţi Traian" şi că el are puţine abilităţi tehnice, motiv pentru care nu se ocupă de organizare.

"Nu mă număr printre organizatori, am fost invitat, am remarcat şi eu...Punctul meu de vedere este că asupra imnului naţional nu pot exista puncte de vedere. Deci imnul naţional se cântă în variantă întreagă, în variantă prescurtată, n-are nicio treabă Traian din imn cu alţi Traiani...", a spus Antonescu.

"Având puţine abilităţi tehnice în materie de sonorizare, de pus melodii, nu sunt cooptat niciodată în comitetul de organizare la aceste lucruri", a mai completat preşedintele PNL.

La rândul său, primarul PNL din Sinaia, Vlad Oprea a susţinut că este "o pură întâmplare" şi s-ar fi "stricat discul", prezentând scuzele organizatorilor, informează Mediafax.

Imnul naţional, intonat în debutul festivităţii de lansare a candidaţilor USL de la Sinaia, a fost întrerupt chiar în momentul în care s-ar fi ajuns la numele Traian, incidentul stârnind suprinderea şi amuzamentul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, aflat în prezidiu.

Din difuzoarele sălii în care este organizat evenimentul a început să se audă "Deşteaptă-te române", care însă a fost întrerupt chiar înainte să se audă numele "Traian". Astfel, din a doua strofă a imnului s-a auzit doar : "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman/ Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume...".

Nu este prima oară când imnul USL se opreşte la "Traian"

În luna iunie, la mitingul USL care a marca finalul campaniei pentru alegerile locale, imnul României a fost intonat fără partea finală a celei de-a doua strofe, care include forumula "un nume de Traian".

Incidentul s-a repetat şi zilele trecute, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, când imnul de stat a fost intonat din nou fără formula "un nume de Traian".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite