Crin Antonescu, deranjat de atacul lui Iohannis la Liviu Dragnea din discursul de Centenar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a discutat despre activitatea recentă a lui Klaus Iohannis. Foto: Mediafax
Crin Antonescu a discutat despre activitatea recentă a lui Klaus Iohannis. Foto: Mediafax

Fostul lider PNL Crin Antonescu a declarat duminică, la TVR 1, că momentul în care s-a simţit deranjat de o acţiune a preşedintelui Klaus Iohannis a fost referirea la Liviu Dragnea din discursul ţinut de şeful statului în Parlament, cu ocazia Centenarului. Antonescu a mai spus şi că în acest moment nu vede o alternativă mai bună la Klaus Iohannis pentru următorul mandat de preşedinte al României.

„A fost un moment în care nu m-am simţit bine, de exemplu, ca să nu credeţi că evit, când, cu ocazia celebrării Centenarului în Parlament, Preşedintele României, la 100 de ani, deci omul care avea şansa, ca la 100 de ani de la constituirea României Mari, să vorbească cinci-zece minute, să dedice câteva minute lui Liviu Dragnea sau cine a mai fost pomenit acolo. Nu era momentul. Nu m-am simţit eu bine. Preşedintele a decis, că de aceea e preşedinte. O fi bine, o fi rău. Eu spun când m-am simţit foarte bine, când nu m-am simţit foarte bine”, a precizat Crin Antonescu în emisiunea „România9” realizată de Ionuţ Cristache la TVR1, potrivit Mediafax.

Fostul lider liberal s-a declarat în schimb mulţumit de modul în care a explicat şeful statului problema internă a României în plenul Parlamentului European din Bruxelles.

„Eu nu sunt nici în poziţia de a evalua activitatea preşedintelui, nici de a o lăuda. Nu sunt nici un lăudător al preşedintelui, nici un critic al preşedintelui. Au fost momente în care m-am simţit bine. Vă dau ultimul. M-am simţit bine atunci când foarte recent, în toiul unui scandal internaţional european, Klaus Iohannis a spus la Bruxelles - avem nişte probleme în România, dar suntem capabili să le rezolvăm, România este un stat democratic şi problemele noastre ni le vom rezolva noi. Acela a fost un moment în care m-am simţit bine”, a completat Antonescu.

Întrebat dacă îl vede pe Klaus Iohannis câştigând un al doilea mandat de preşedinte, Crin Antonescu a spus că nu vede încă o alternativă mai bună.

„Eu nu sunt nici analist, nici profet. Cred că aşa cum se văd lucrurile acum, cred că nu există în acest moment o variantă, nu cu mai multe şanse, ci mai bună. Deşi, încă o dată, nu sunt un om încântat de cum a decurs tot mandatul domnului Klaus Iohannis. Cred însă că în acest moment, este varianta cea mai sigură şi care lasă mai multe posibilităţi deschise pentru România în anii următori”, a conchis liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite