Antonescu: Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Nu am păţit niciodată o asemenea jenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat întâlnirea dintre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu de la Guvern şi a dezvăluit faptul că fostul premier l-a sunat din biroul lui Ponta. Totodată, Antonescu a vorbit şi despre noul Guvern care este în curs de constituire.

 Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu:

A fost o zi specială şi paradoxală pentru PNL. Am avut marea bucurie de a dovedi că în România, nu în toate partidele, se face politică doar pentru ciolan. PNL a dovedit încă o dată că este un partid care îşi doreşte să guverneze, nu pentru a deţine nişte funcţii, ci pentru a face politici. Deciziile PNl nu au fost decizii emoţionale, pripite, au fost decizii luate în deplină cunoştinţă de cauză.

A fost o decizie grea, dar luată în mod categoric. Este o decizie ireversibilă. Domnul Ponta contează, domnul Ponta există din punct de vedere al interesului public. Îi cer să ia act de decizia PNl şi să abandoneze ideea că PNl este construit în jurul puterii.

Nu serveşte nimănui şi cred că este o degradare a imaginii sale să încerce în continuare tratative şi negocieri cu unul, doi oameni care încearcă să obţină funcţii de la domnia sa. E nedemn şi ineficient. E normal să discute cu minorităţile şi cu UDMR, dar e degradant să încerce prin spatele unui partid şi cu personaje care n-au nicio susţinere şi nicio credibilitate.

Despre demisia lui Tăriceanu

E un moment trist în istoria PNl, acela de a vedea un fost preşedinte, un fost premier, acţionând împotriva unei decizii copleşitoare a partidului său, acţionând într-o poziţie jenenată de client aspirant la uşa premierului.  Cel mai mare deserviciu adus de Tăriceanu PNL astăzi, nu a fost acela de a se pune într-o postură ridicolă de negociator al nimănui, ci acela de a lăsa impresia că PNl este un mic partid clientelar.

PNL nu a fost niciodată un partid de acest fel. PNl are şi el tipul său de clientelă politică, dar PNl n-a luat niciodată decizii în funcţie de acest lucru. Îi invit pe toţi liderii PNL să-l ţină minte în PNL pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe tânărul care apărea în balconul opoziţiei în 1990, ca pe un premier care s-a bătut cu un preşediunte abuziv. Aşa să-l ţină minte, nu ca pe omul care urcă singur scările către uşile lui Victor Ponta.

Îl rog pe Ponta să formeze repede şi decent o nouă majoritate, fără alte complicaţii şi întârzieri. Dacă decizia de a veni marţi în parlament cu o nouă formulă, este o decizie bună. PNl va vota împotriva acestei formule, dar este un demers normal. România are nevoie de un guvern stabil, nu de interimari.

Despre relaţia cu Traian Băsescu

Scad în sondaje, dar totuşi nu sunt aşa neajutorat. Insinuând discuţii între mine, Traian Băsescu şi DNA sunt nişte mizerii. Rog aceste publicaţii să înceteze. Ştim sau avem bănuieli în legătură cu ce a făcut Traian Băsescu din 2005 încoace, în mersul şi a unor dosare. Suntem singurul partid care nu am intervenit mersul Justiţiei, deciziile Justiţiei, chiar dacă membrii noştri au suferit decizii care ni s-au păru stranii. A împinge mizeria până la asocia persoana mea cu acţiunile unei instanţe este inacceptabil şi de neimaginat.

Mă gândeam că Băsescu ar fi fost un bun anti-băsist pe gustului domnului Ciuvică. De câte ori vorbeşte, să înjure către o anumită direţie. Faptul că în lipsa domnului Boc, Băsescu consideră că este de datoria sa să insulte, să compleşească cu injurii oamenii politici care nu-i sun pe plac, nu este un lucru normal. Cred că domnul Ponta, în calitate de prim-ministru, ar trebui să nu mai negocieze cu oameni care urcă singuri scările. A veni şi a insulta mereu lideri politici, şefi de partid, nu este un model de urmat. Sper să se termine odată cu stearpa activitate a lui Traian Băsescu.

Despre întânirea Ponta-Tăriceanu

Sper ca de săptămâna viitoare să intrăm în zona unei normalităţi care nu exlude competiţia politică şi acest război care se va desfăşura pe acest an. Este aleferea lui Radu Stroe. este singura persoană cu nume şi prenume care s-a solidarizat cu Tăriceanu. Este decizia dumnealui. Decizia partidului a fost atât de clară, încât era limpede că domnul Tăriceanu era singur sau cu domnul Stroe.

Ceea ce a făcut domnul Tăriceanu era la fel de grav cu ce a făcut domnul Ilieşiu. Numai că nu suntem la Tribunal şi am recomandat să nu discutăm despre exludere pentru că în cazul lui nu era nevoie. m vorbit astăzi cu Tăriceanu. M-a sunat din biroul domnului Ponta. Dacă domnia sa are ceva de discutat îl rog să-mi dea întâlnire, dar nu din biroul domnului Ponta pentru că nu am păţit o aşa jenă. De cinci ani, până acum erau grupuri organizate care plecau la dreapta, dar eu am văzut reacţia promptă a varii majorităţii partidului faţă de Tăriceanu.

Pe aceeaşi temă:

Tăriceanu a demisionat din PNL. Ultimul mesaj: Dragă Crin, îi voi cere lui Ponta să-şi ţină angajamentele faţă de PNL Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă, pe tema ultimelor evenimente politice, şi i-a cerut lui Crin Antonescu să revină în USL. Ulterior, Tăriceanu a mers la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta.

USL s-a rupt. Predicţii politice împlinite şi ce urmează în 2014 În urmă cu un an, exact pe 26 februarie 2013, scriam pentru Adevarul un editorial în care mă întrebam dacă îşi permite PSD 20 de ani de absenţă de la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite