Crin Antonescu: Dacian Cioloş trebuie să-şi asume preluarea şefiei PNL. Liberalii nu există din punct de vedere politic în momentul de faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a afirmat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la RomâniaTV că premierul dacian Cioloş ar trebui să se implice în politică şi să preia PNL, o formaţiune căreia îi lipseşte în prezent un lider.

Antonescu a fost destul de critic la adresa foştilor săi colegim, însă a făcut numeroase aprecieri la adresa premierului Cioloş. 

„Poţi să faci politică fără să fii înscris într-un partid. Am o preţuire deosebită pentru Dacian Cioloş care a făcut politică la nivel înalt. Dacă vrea să schimbe ceva ar fi bine să o facă din interiorul unui partid politic. El conducând un Guvern face politică. Sper să facă politică într-un partid. Nu strada face şi desface guverne. Ea poate să dea jos un guvern. E de neacceptat ca strada să facă un guvern, nu se întâmplă nicăieri. Eu îmi doresc ca Dacian Cioloş să-şi asume un rol politic făţiş cât mai curând. Reformă nu pot face decât partidele, eficiente, profunde“, a declarat fostul preşedinte al PNL.

„Dacian Cioloş trebuie să-şi asume preluarea unui partid, şi anume PNL, că nu cred că se va duce la PSD, sau să înfiinţeze un partid pe care să îl conducă. Nu se va putea face nicio reformă dacă domnul Cioloş nu va putea face această opţiune.”, a mai spus Crin Antonescu la România TV.

De asemenea, fostul preşedinte al liberalilor a subliniat criza de identtate din PNL şi lipsa unor persoane care  să demonstreze că încă mai sunt lideri de centru dreapta în România. 

„Cred ca PNL are o criza de conducere, care inseamna o identitate, pozitie, un lider care sa fie un partener cu presedintele, in momentul asta din punct de vedere politic, nu avem aceasta situatie, cred ca domnul Ciolos ar fi aceasta varianta, dar nu pot sa vorbesc în numele partidului. Ma gandesc ca ceva e intotdeauna mult mai bine decat nimic. PNL nu exista din punct de vedere politic, ca sa fii partener cu cineva trebuie sa existi, trebuie sa fie doi“, a conchis Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite