Crin Antonescu: „Dacă ajungi preşedinte în funcţie pus de cineva, înseamnă că eşti o păpuşă, o marionetă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL, Crin Antonescu FOTO Adevărul
Liderul PNL, Crin Antonescu FOTO Adevărul

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că un candidat la Preşedinţie care depinde de cineva pentru a ajunge şef al statului, de un terţ care să spună dacă să ajungă sau nu în funcţie, este „o marionetă“ şi nu are ce căuta la Cotroceni, menţionând că nu vrea să fie un preşedinte „tolerat“.

„S-a vorbit foarte mult în ultima vreme şi de la unii sigur că înţeleg această teorie - că o fac din prima zi - vai de mine, de fapt PSD este extraordinar de puternic, PSD înseamnă USL, că Antonescu nu are nicio şansă la Preşedinţie dacă nu va fi susţinut de PSD şi preşedintele său, premierul Victor Ponta ... şi atunci Antonescu tace mâlc, înghite orice, se duce unde i se spune, numai şi numai ca să iasă preşedinte. 

Ori eu, dincolo de faptul că nu am avut niciodată şi nu o să am niciodată un scop în sine din asta - vreau să ajung preşedinte ca să facem, să fac şi eu ce-mi revine ca preşedinte pentru ca ţara asta să fie altceva şi altfel. Dar dincolo de asta, tuturor celor care încearcă să răspândească această idee le spun: un om care candidează la preşedinţia unei ţări şi depinde de susţinerea altuia, ăla nu trebuie să mai candideze. 

Adică, dacă cineva iese preşedinte pentru că spun eu, un terţ, un altul sau nu mai iese dacă spun să nu mai iasă, înseamnă că ăla e o păpuşă, e o marionetă şi nu are ce căuta acolo“, a afirmat Antonescu, într-o emisiune la Antena 3. 

El şi-a exprimat convingerea că şi Victor Ponta a înţeles acest lucru, respectiv că şeful statului este determinat de susţinerea majoritară în societate. 

„Fac o mare greşeală cei care cred că am un scop în sine din asta. Nu, n-am şi în niciun caz nu mă interesează să devin oricum preşedintele României,  preşedintele tolerat, de grupuri din această ţară sau ştiu şi eu, de unii din altă ţară, preşedinte tolerat al unei Românii în genunchi nu mă interesează să fiu“, a susţinut liderul PNL. 

Antonescu a precizat că există grupuri care fac presiuni ca el să nu ajungă în poziţia de preşedinte, acestea regăsindu-se în mai multe partide. 

„Mă liniştesc cu posibilitatea ca oameni care au profitat din plin - şi au însemnat de fapt faţa nevăzută, uneori văzută, a regimului Bãsescu - oamenii aceia pe care niciodată deşi existau motive, parchetele ultraperformante ale doamnei Kovesi şi domnului Morar nu i-au căutat sau cărora le-au închis dosare, ca oamenii care au servit acest regim, astfel de grupuri de oameni să nu încerce, până la urmă nu ar fi decât normal să o facă, să-şi asigure o tranziţie uşoară care se poate face numai cu condiţia ca Antonescu să nu fie preşedinte şi ca USL să se rupă“, a mai susţinut preşedintele PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite