Crin Antonescu: Curtea Constituţională este o instituţie infinit de penibilã, ruşinoasã în istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seară că revizuirea Constituţiei este necesară pentru a "clarifica" atribuţiile preşedintelui, dar şi pentru remedierea "lucrurilor caraghioase" prezente în lege şi încurajate de Curtea Constituţională care este, în opinia lui Antonescu, "o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României".

Potrivit preşedintelui PNL, proiectul USL de revizuire a Constituţiei vizează, în primul rând, "o clarificare a puterilor unor demnitari extrem de importanţi".

Obiectivul acestui proiect este evitarea unor "lucruri de un penibil nesfârşit, cum este cazul deciziei Curţii Constituţionale care spune că preşedintele poate să respingă o dată un ministru, aşa, că vrea el, că are ochii verzi, dar a doua oară, nu".

Referindu-se la exemplul anterior menţionat, Antonescu susţine că "sunt lucruri penibile date de această Curte Constituţională infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României ca instituţie".

Proiectul USL, arată Antonescu, vizează şi modificări legate de atribuţiile prim-ministrului şi ale Guvernului.

De asemenea, acesta a afirmat că se aşteaptă ca USL să obţină la alegerile parlamentare în jur de 55-60% din voturile românilor.

"Depinde totuşi şi de factorul meteorologic, cum s-a întâmplat şi în varã. Cred cã USL va obţine un scor între 55-60%, deşi nu este exclus şi un scor de peste 60%. La redistribuire, cred cã putem merge pânã în zona lui 65-66%", a conchis preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite