Crin Antonescu: Blaga e performant, Gorghiu s-a străduit; la PNL nu sunt de vină cântăreţii, ci melodia e problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pnl

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a comentat, miercuri seară, la Realitatea TV, că liderii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi-au făcut treaba în fruntea PNL, iar problema nu este la "cântăreţi", ci la "melodie", nefiind de acord că aceştia ar trebui să îşi dea demisia din fruntea partidului în urma scrutinului de duminică.

Crin Antonescu a spus că nu vrea să discute despre demisiile altor lideri politici, însă a dat ca exemplu demisia sa de la şefia PNL, care a venit într-un moment în care liberalii nu şi-au îndeplinit obiectivele electorale, la alegerile europarlamentare din 2014.

"(Demisia - n.r.) mi se pare un gest atât de simplu, atât de normal. (...) Nimeni nu a salutat în aceeaşi presă avidă de demisii normalitatea unui asemenea gest. Nu pe mine, ca persoană. Au început speculaţii: dar de ce, dar ce a făcut, dar cine l-a constrâns, dar ce interese are? Având această experienţă, eu astăzi vă spun că nu mi se pare anormal ca liderii actuali ai partidului să nu demisioneze. Aşa e România", a comentat fostul lider PNL.

În ceea ce priveşte situaţia din interiorul partidului pe care l-a condus, Antonescu a spus că vina nu poate fi aruncată asupra liderilor, lăudând prestaţia copreşedinţilor Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

"Domnul Vasile Blaga (...) e un om politic care în continuare este performant. Cred că omul la ceea ce şi-a asumat în fruntea partidului şi-a făcut datoria, cu nişte rezultate notabile. (...) Alina Gorghiu e un om tânăr, un om care a făcut, s-a străduit, corect, care nu a gafat. Alina Gorghiu nu e vreun Zgonea. A făcut ce putea face", a spus Crin Antonescu.

El a afirmat că problema nu a stat în prestaţia liderilor centrali, ci mai mult în mesajul pe care l-a transmis PNL în această campanie.

"Dacă mă întrebaţi, la PNL nu sunt de vină cântăreţii. Melodia e problema. Pot fi cântăreţi cu voci foarte bune, dar dacă nu au melodii remarcabile trec neobservaţi. (...) E o chestiune de compozitori, nu de solişti", a spus Crin Antonescu.

Fostul şef al PNL a comentat şi rezultatul alegerilor locale, afirmând că este rezultatul "înţelegerii" între PSD şi PNL de a organiza un scrutin într-un singur tur de scrutin, fără "a da şanse" şi partidelor mici, iar social-democraţii "au ieşit mai câştigaţi" din această strategie.

Crin Antonescu a adăugat că nu se va întoarce din politică, iar actualul mandat de parlamentar este ultimul, însă speră că liderii PNL au învăţat ceva din mesajele transmise de el de-a lungul timpului. 

"Nu mă întorc. Eu nu am făcut lucrurile în politică niciodată cu jumătate de măsură. (...) Când am terminat, am terminat. (...) Vremea mea a trecut", a spus el.

Întrebat despre liderii politici care îi reclamă prezenţa, Antonescu a spus că a lăsat în urmă "atitudini, reacţii, comportamente, cuvinte". "Sunt nişte discursuri pe care le-am ţinut în acest partid (...) Poate că unii dintre colegii mei revăd acele discursuri pe care le ţineam şi se gândesc la ce spuneam atunci", a spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite