Crin Antonescu: Regionalizarea şi revizuirea Constituţiei se amână pentru anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal Crin Antonescu a afirmat miercuri seară, la Realitatea TV, că proiectul regionalizării şi cel al revizuirii Constituţiei ar putea fi promovate efectiv „probabil în cursul anului viitor“.

„Ele nu sunt în aer, sunt amânate. E o amânare regretabilă. Noi ne-am fi dorit mai devreme să facem aceste lucruri, mai ales regionalizare. Dar cred că e foarte limpede pentru oricine că nu USL, nu noi ca lideri ai acesteia am decis să amânăm îndeplinirea acestor proiecte. (...) Pur şi simplu o Curte Constituţională în care Traian Băsescu are, în continuare, o majoritate a decis în mod aberant că legea referendumului în noua ei formă este constituţională, dar nu se poate aplica decât peste un an. Nu ne putem asigura riscul de a anula aceste proiecte în condiţiile în care 50% plus unu dintre cetăţenii României de pe toată planeta nu s-ar prezenta la vot“, a explicat liderul PNL.

Fiind întrebat despre starea proiectului de lege privind regionalizarea, Crin Antonescu a precizat că este alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi susţine decizia acestuia de a amâna regionalizarea pentru moment. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la Digi 24, că nu crede în realizarea procesului de regionalizare, subliniind că „acest uriaş“ de 70% din Parlament nu poate să genereze progres pentru România.

„Nu cred că se va face. Acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele. Nu este capabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă şi o Constituţie modernă ar fi fost proba că această majoritate uriaşă îşi poate depăşi dimensiunea mică din interior şi lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, şi România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puţin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că actualul Guvern şi ministrul Liviu Dragnea au început greşit acest proces. „Au început de la vârf spre bază, în loc să înceapă de la bază spre vârf. Baronii judeţeni se băteau care să fie şeful regiunii”, a mai spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite