Creşterea salariului minim şi a veniturilor din administraţia locală, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Grindeanu urmează să adopte vineri, în cadrul şedinţei, mai multe măsuri printre care creşterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a veniturilor din administraţia locală şi cu 50% a salarilor actorilor şi a altor categorii de artişti, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu şi miniştrii din cabinetul său se întâlnesc vineri într-o şedinţă de Guvern în care ar putea lua mai multe decizii referitoarea la majorări de salarii. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că Guvernul „lucrează intens” pentru a putea adopta „creşterea salariului minim la 1.450 lei; majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală; majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti”.

De asemenea, printre măsurile care urmează să fie adoptate de Guvern se mai numără “introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenţi, creşterea punctului de pensie la 1.000 lei, creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei şi creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”.

Nu în ultimul rând, cabinetul Grindeanu va adopta “reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite