Cresc salariile şi pensiile speciale ale magistraţilor. Predoiu: Mă obligă o decizie a CCR. Evităm sute de procese. Ministerul va face economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că majorarea salariilor magistraţilor, precum şi a pensiilor speciale, are loc pentru a fi evitate cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistraţi pentru recuperarea unor drepturi salariale.

„Am adoptat un ordin. Mă obliga decizia Curţii Cosntituţionale a României”, a fost explicaţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

Deţinătorul portofoliului Justiţiei a subliniat că prin această decizie ar urma să fie făcute economii. „Ministerul va face economii de zeci de milioane de lei pentru ca vom evita sute de procese. 20% dintre angajaţi deja aveau (n.r - decizii câştigate în instanţă)”, a completat Cătălin Predoiu. 

De altfel, „Adevărul” a scris anterior de creşterea veniturilor cu 20% ale celor din Justiţie, Potrivit informaţiilor obţinute, salariul mediu net al unui judecător va fi de 13.369 de lei, salariul mediu net al unui procuror va fi de 13.473, în timp ce mediul unui grefier va fi de de aproximativ 5.200 de lei.

Predoiu susţine că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcţii sau sporuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite