Cozmin Guşă: „Nici Buşoi, nici Orban nu poate prelua conducerea PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă s-a exprimat cu privire la viitorul PNL
Cozmin Guşă s-a exprimat cu privire la viitorul PNL

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, la emisiunea „Jocuri de Putere”, moderată de Rareş Bogdan, situaţia Partidului Naţional Liberal, susţinând că nici unul dintre liderii vehiculaţi nu e potrivit pentru conducerea partidului.

Cozmin Guşă a declarat pentru postul RealitateaTV că PNL nu are în prezent nicio influenţă politică, fiind un partid ce nu a învăţat nimic după pierderea alegerilor.

”PNL nu doar că nu contează. PNL-ul este de râs. Sigur, că este şi de plâns. Pentru că atunci când ne dăm seama că e de râs constatăm că nu poate să fie un contra-balans. Iar PNL se comportă total nenatural. Nu avem o opoziţie slabă şi curată. Avem o opoziţie slabă şi murdară. Opoziţia ţine cont de propriile dosare. PNL nu a învăţat nimic. Ei au pierdut alegerile din România şi au venit cu statistici să ne convingă că au o treime din electorat cu aceeaşi condiţie”, a precizat Cozmin Guşă.

Acesta a mai subliniat că în momentul de faţă nici Ludovic Orban, nici Cristian Buşoi nu sunt alternative pentru conducerea Partidului Naţional Liberal, exemplificând că două variante ar putea fi Viorel Cataramă sau Crin Antonescu.

”Ne-am trezit cu un PNL foarte mic, de nefolosit în opoziţie şi cu USR care s-ar putea sparge în nu ştiu câte bucăţi. Vedem un PNL care se bate pentru preşedinţie. Nu putem spune că Ludovic Orban e vreun lider serios. Şi Cristian Buşoi e un om politicos, pe care l-ai primi aşa de drag la o masă, să porţi o discuţie cu el. Viitorul lider al PNL trebuie să fie coerent cu Klaus Iohannis, trebuie să coaguleze PNL şi PDL, trebuie să poată să absoarbă publicul USR şi trebuie să fie în stare să-l timoreze pe Tăriceanu şi ALDE. Hai să luăm ce poate să facă Buşoi şi Orban. Buşoi e coerent cu Iohannis, Orban nu e. Cine poate să coaguleze PNL şi PDL? Nici Buşoi, nici Orban. La USR trebuie să fi făcut ceva în viaţă, ceva spectaculos, să te placă oamenii din multinaţionale. Cataramă sau Crin Antonescu ar fi cineva de luat în seamă. Orban şi Buşoi nu pot să îndeplinească aceste condiţii care pot pune PNL-ul în contra-balans la PSD. Noi avem nevoie de contra-balans politic pe care nu poate să-l asigure UDMR, pentru că e clientelar, nici USR, pentru că am văzut de ce e sunt în stare Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Singura variantă e un partid istoric. Predoiu s-a retras, nu este nicio soluţie. Dacă nu va veni un alt lider, care să fie marcant, să fie dur”, a concluzionat fostul secretar general al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite