Cozmin Guşă: Hackerii ca Dobrotă pun România pe hartă cu influenţe care duc cu gândul la Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă consideră că hackerii ca Ovidiu Dobrotă „pun România pe hartă cu influenţe care duc cu gândul la Rusia lui Putin", potrivit realitatea.net.

Apariţia tot mai frecventă a ştirilor false, din spectrul senzaţionalului, în campania din SUA ar putea fi „o nouă modă”, „o formă a războiului hibrid reinstalat între marile puteri”, consideră consultantul politic Cozmin Guşă.  Acesta l-a criticat pe românul Ovidiu Dobrotă pentru modul în care a ales să îşi arate susţinerea faţă de campania electorală a lui Donald Trump. ”Dacă acest domn ar fi făcut pur şi simplu o muncă plătită în favoarea campaniei lui Trump ar fi fost un motiv de mândrie pentru el, pentru că a contribuit la victoria unui candidat din simpatie; sau dacă nu din simpatie, măcar cu plata”.

Cu toate acestea, consultantul politic atrage atenţia asupra faptului că hackerii ca Guccifer sau Ovidiu Dobrotă influenţează negativ imaginea României în presa internaţională.

„Deranjantă este această apropiere între simpatie doar sugerată, nu dovedită, cu partea prorusă, şi implicarea în campnia din SUA. Cred că va fi folsoit acest exemplu al românului în mass-media internaţionale - a şi fost folosit deja pentru a se arăta anumite implicări din altă zonă decât America în campania electorală de acolo”, susţine Cozmin Guşă, citat de realitatea.net

Cel de-al doilea aspect este unul „complex”, consideră consultantul politic, care a animat dezbaterea din SUA în discuţiile despre influenţa Rusiei în alegeri, împotriva lui Hillary Clinton. ”Faptul că avem doi români, Gucifer şi Dobrotă, care sunt implicaţi în războiul intern din SUA este un lucru care trebuie să ne dea de gândit în sensul direcţiei pe care mass-media din România poate să influenţeze”, a completat acesta. 

Intenţiile lui Murdoch

Prin campania pro-Trump pe care postul său de televiziune Fox News a dus-o înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi prin faptul că, tot prin intermediul presei, a militat pro-Brexit în Marea Britanie, Rupert Murdoch arată că are ambiţii politice clare şi că încearcă, cel puţin în Europa, să înlocuiască influenţa lui George Soroş, a declarat consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.  

„Trebuie văzut cât de mare va fi influenţa şi imixtiunea lui Murdoch în influenţarea deciziilor la nivel european şi la nivel mondial, pentru că ceea ce a făcut în SUA, militând pro-Trump, sau în Marea Britanie, aşezându-se de partea curentului pro-Brexit, ne arată ambiţii politice prin care va încerca cel puţin în Europa să înlocuiască influenţa lui Soroş. Atitudinile de diseminare, de dezintegrare a UE reflectă clar o implicare politică”, a explicat consultantul politic.

Murdoch este un australian care s-a educat şi a lucrat la Moscova, subliniază Guşă. ”Cea mai deranjantă este apropierea dintre simpatiile pro-Kremlin şi implicarea în campania din Statele Unite. Acest exemplu, al românului Dobrotă - care a făcut campanie pro-Trump prin promovarea unor ştiri false în mrdiul online - va fi folosit în mass-media internaţionale pentru a se arăta implicări din altă zonă decât America în campania de acolo. Trebuie să vedem în ce fel, după alegerea lui Trump, se va schimba influenţa lui Murdoch în plan mondial, nu doar în Europa, ci şi în Asia. Puterea sa este mare în Asia”, a conchis consultantul politic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite