Cozmin Guşă: Degeaba Liviu Dragnea se preface că nu vrea să candideze la preşedinţie, când ştim că asta e singura lui obsesie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă
Cozmin Guşă

Analistul politic Cozmin Guşă susţine că „obsesia“ liderului PSD Liviu Dragnea este candidatura la alegerile prezidenţiale din 2019.

"Noi, dacă vom rămâne la fel de nepregătiţi pentru această primăvară, şi vom rămâne în acelaşi azimut politic în care toată lumea de la stânga la dreapta subordonează acţiunile, fie de scăparea din justiţie, fie de câştigarea din 2019 a alegerilor, vom rata tot ce se va juca în plan mondial în 2018, se va juca şi în 2019... Degeaba ne vom alege noi un nou preşedinte sau pe acelaşi în 2019, că nu va mai avea ce să joace. Degeaba Liviu Dragnea se preface că nu vrea să candideze la preşedinţie, când ştim că asta e singura lui obsesie. Chiar dacă va câştiga, nu va mai avea ce să prezideze, pentru că oportunităţile vor fi trecut deja cu el, atenţie, în postura de lider al majorităţii parlamentare în aceste vremuri complicate. Ce aşteptăm noi? Aşteptăm să se ocupe administraţia Trump de noi, să ne dea nişte azimuturi? Nu se va ocupa de noi. Să ne facă traseul Germania în aşa fel încât să fie favorizate foarte tare exporturile către România inclusiv şi apoi să ne dea cu băţul în palmă, că nu suntem pregătiţi de Schengen, în condiţiile în care ne-am pregătit pe fişa lor de parcurs? Toate aceste ţări au devenit individualiste. Putem să contăm dacă punem proiecte pe masă, să jucăm mai naţionalist, nu naţionalist habotnic, ci naţionalist convergent. Trebuie doar puţină imaginaţie, puţină subordonare a scopurilor personale, care oricum sunt, unor azimuturi de moment, pentru că aceste oportunităţi sunt acuma şi trec", a spus Cozmin Guşă în emisiunea Realitatea Românească. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite