Cozmin Guşă cere anchetă la SRI după ce fostul consilier al lui Băsescu l-a acuzat pe Florian Coldea că ar şantaja magistraţi cu dosare furate de la SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Cozmin Guşă cere o anchetă internă în SRI după ce Dorin Iacob, fost consilier al lui Traian Băsescu şi al lui Virgil Măgureanu, a dezvăluit că fostul director adjunct al SRI Florian Coldea ar fi îndosariat detalii „cu potenţial de şantaj din viaţa şi activitatea” magistraţilor din România şi că se foloseşte azi „ca armă de autoprotecţie, şantaj/intimidate asupra judecătorilor”.

„În primul episod de luni, Dorin Iacon a dezvăluit o discuţie a sa cu George Maior, în care îi spunea acestuia că trebuie să se «lepede» de Florian Coldea, în urma episodului cu «poliţia politică» a acestuia de până-n  2009, când Coldea a fost prins cu fiţuica unde notase detaliile infamante din trecutul tenebros al judecătorilor de la CCR, detalii care i-au fost de folos preşedintelui Băsescu în demersul lui de a bloca decizia CCR referitoare la suspendarea sa.

Ieri însă, Iacob a făcut o dezvăluire gravissimă: a povestit cum ofiţeri activi ai SRI l-au reclamat pe Florian Coldea , care le-a impus o acţiune de cercetare şi îndosariere a detaliilor cu potenţial de ŞANTAJ din viaţa şi activitatea CVASI-TOTALITĂŢII MAGISTRAŢILOR CU PUTERE DE ACŢIUNE ŞI DECIZIE DIN JUSTIŢIA ROMÂNEASCĂ!! Si care dosare azi nu s-ar mai găsi, tocmai pentru că Iacob sugerează că ar fi fost SUBTILIZATE DE CĂTRE COLDEA LA PLECAREA SA DIN SRI, care le foloseşte azi ca ARMĂ DE AUTOPROTECŢIE, ŞANTAJ/INTIMIDARE ASUPRA JUDECĂTORILOR/PROCURORILOR vizaţi, respectiv pentru a face SERVICII NEPREŢUITE UNOR OAMENI DIN STATUL ROMÂN ŢINTIŢI DE ANCHETE PERICULOASE!”, a relatat Cozmin Guşă joi pe Facebook. 

În acest sens, analistul politic a cerut să se înceapă o anchetă internă în SRI „până credibilitatea instituţiei să nu se fi prăbuşit sub greutate unor dezvăluiri atât de grave”, sau audierea „urgentă” a lui Dorin Iacob, care să dovedească detaliile pe care acesta le-a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Cozmin Guşă a dat şi câteva detalii despre cine este Dorin Iacob, cel care a făcut dezvăluirile legate de Coldea.

„Pe scurt, până în 2001 a lucrat cu fostul şef SRI Virgil Măgureanu, în calitate de «consilier-mână dreaptă», atât în perioada în care Măgureanu a condus SRI, cât şi după ce acesta a înfiinţat Partidul Naţional Român. După ce PNR a fuzionat prin absorbţie cu PD-ul lui Traian Băsescu în 2001, Dorin Iacob a devenit secretar executiv al PD şi tot «consilier-mână dreaptă», dar al lui Băse. Eu l-am cunoscut în 2003, după demisia mea din secretar-general al PSD, atunci când el a apelat la un bun prieten al meu care să mă convingă să accept o întâlnire cu Băse, care mă vroia de aliat-partener în campania din 2004. Întâlnirea s-a realizat chiar acasă la prietenul meu, unde Dorin Iacob a fost unul dintre cei 2 martori ai discuţiei mele cu Băsescu, întâlnire unde am negociat şi decis şefia mea de campanie al PD pentru alegerile din 2004, moment decisiv pentru ulterioara victorie a lui Traian Băsescu la Prezidenţiale. Cu Dorin am rămas amic de-a lungul anilor, şi după ciudata sa plecare de lângă Băse în timpul primului mandat al acestuia, el intrând în afaceri, unde nu prea ştiu bine ce a făcut. Cred că v-am convins despre câteceva legat de expertiza (in)formală a lui Iacob legată de ultimii 25 de ani ai «istoriei discrete» a României, ca să pricepeţi de ce ar avea valoare de întrebuinţare dezvăluirile lui de-acum”, a relatat Guşă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite