Cozmin Guşă: „Augustin Buzura trebuia să candideze la preşedinţie în 1992. Nu a fost să fie, deşi planul era desenat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cozmin Guşă acţionar majoritar Realitatea Media sa prezentat la sediul DNA în Bucureşti

Într-o intervenţie la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă a dezvăluit că, în 1992, a existat dorinţa de a-l propune pe scriitorul Augustin Buzura candidat pentru postul de preşedinte al României, în locul lui Ion Iliescu.

„Foarte puţină lume ştie că domnul Augustin Buzura ar fi trebuit să fie la începutul anilor ’90 candidat la preşedinţie. A existat un plan desenat de oamenii înţelepţi. Augustin Buzura trebuia să candideze la preşedinţie în 1992, după retragerea lui Ion Iliescu, şi să devină preşedintele României. Nu a fost să fie, deşi planul era desenat“, a arătat consultantul politic Cozmin Guşă, citat de realitatea.net.

Cozmin Guşă a adăugat şi că planul a venit concomitent cu dorinţa de a-l îndepărta pe Ion Iliescu de la şefia statului: „Ion Iliescu căpătase informaţia că se doreşte aşa ceva, nu avea forţa încă să se opună unui asemenea plan. A acceptat tacit că ar fi o soluţie bună retragerea sa la partid. Dacă Iliescu s-ar fi retras, Augustin Buzura ar fi putut să candideze“.

În 1992, a avut loc o acţiune pentru a-l aduce pe Augustin Buzura la Bucureşti, din Cluj, a dezvăluit consultantul politic: „Chiar s-a făcut o acţiune de la Bucureşti, în 1992, pentru a-l aduce pe domnul Buzura de la Cluj pentru a accepta această candidatură. Starea de sănătate a domnului Buzura, de la acel moment, nu era foarte bună. Deşi avionul aterizase, el a fost transportat la spital, unde a stat internat mai multe săptămâni. A fost un episod discret“.

„Am vrut să evoc acest episod pe care puţin îl ştiu tocmai pentru ca să înţelegem că am avut şi alte posibilităţi. Dacă Augustin Buzura era preşedinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în ţară şi eram priviţi  altfel din exterior. În urma dispariţiei unui asemenea om, cei apropiaţi îl comemorează, cei care îl admiră îşi mai aduc aminte despre dânsul“, a declarat, în încheiere, Cozmin Guşă la Realitatea TV, făcând referire la decesul recent al scriitorului Augustin Buzura, la vârsta de 78 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite