Cozmanciuc (PNL): Lia Olguţa Vasilescu trebuie să demisioneze! Legea salarizării este legea manipulării naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Cozmanciuc
Mugur Cozmanciuc

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, având în vedere că legea salarizării personalului bugetar este un proiect "haotic", care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, deşi era nevoie de o lege care să rezolve cu adevărat problemele din sistemul de salarizare. Cozmanciuc susţine că oamenii au fost minţiţi de PSD.

"Cei din coaliţia de guvernare au venit pe repede înainte cu un proiect de lege făcut pe genunchi. Au promis multe în campania din decembrie 2016 şi nu au făcut mai nimic pentru cetăţeni, vorbe multe şi frumoase, realizări deloc. Ascund propria incompetenţă şi guvernarea pentru interese personale în spatele unor promisiuni despre care şi ei ştiu că nu sunt sustenabile.  În actuala formă sunt creşteri şi tăieri de venituri salariale, drept urmare legea şi-a pierdut principiile de bază: echitatea şi caracterul unitar. De aceea, consider că demisia ministrului Muncii, a doamnei Lia Olguţa Vasilescu care a girat această mascaradă, este necesară”, a precizat preşedintele PNL Neamţ.

Deputatul Mugur Cozmanciuc apreciază că per ansamblu legea salarizării personalului bugetar nu va aduce clarificări problemelor existente în acest domeniu, ci, din contră, le agravează.

”Aşa cum noi am atras atenţia este cel puţin suspect faptul că reprezentanţii Guvernului au refuzat să ofere detalii clare cu privire la impactul financiar al accestei legi. Nu există prevăzut un impact bugetar pentru următorii ani, fapt care arată filosofia politică a celor de la guvernare: După noi potopul! E nevoie de o lege a salarizării, dar nu în modul în care a fost făcută acum. PSD nu creşte salariile aşa cum vrea să ne convingă, ci îmi este teamă că va tăia, impozita şi per total vor fi oameni care vor avea veniturile mai mici. Dovada stă în votul majorităţii PSD-ALDE- UDMR-Minoritaţi. Primul amendament al PNL a fost acela ca niciun salariu aflat în plată să nu scadă! Însă parlamentarii majorităţii au votat împotrivă!”, a mai adăugat preşedintele PNL Neamţ.

Deputatul Mugur Cozmanciuc susţine creşterea veniturilor tuturor cetăţenilor care muncesc, însă este nevoie de o dezbatere serioasă şi de o proiecţie bugetară fundamentată.

”Sunt adeptul creşteri veniturilor. Este un gest de normalitate să creăm cadrul prin care românii să traiască mai bine. Însă pentru asta este nevoie de o fundamentare sănătoasă, de cifre corecte, de responsabilitate, de un plan bugetar pentru câţiva ani. Domeniile privind sănătatea şi învăţământul sunt prioritare pentru PNL! De aceea, PNL a susţinut şi votat în comisiile de specialitate parlamentare creşterile salariale din sănătate şi învăţământ, de creştere cu o clasă, dar la dezbateri, PSD a respins amendamentele PNL. Tot parlamentarii liberali au susţinut şi o salarizare echitabilă pentru aleşii locali. Pe de altă parte, însă cei mai nemulţumiţi sunt funcţionarii din administraţie, IT-iştii din Justiţie, care au fost călcaţi în picioare şi o parte din poliţişti. Aici colegii din PNL au votat împotriva propunerilor PSD! Cu asemenea neconcordanţe nu pot să nu mă întreb, ca mulţi alţii, cine va răspunde pentru dezastru în următorii ani, în care nu este calculat impactul bugetar al acestei legi? Îmi e teamă că tot românii, care în loc să se bucure de mai mulţi bani, vor fi nevoiţi să trăiască mai rău, să fie mai săraci”, a conchis preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite