Costel Alexe, întrebat despre angajările politice de la ABA Prut-Bârlad: Dacă acolo s-a comis vreo ilegalitate, cu siguranţă se vor lua măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful PNL Iaşi, Costel Alexe. FOTO Arhivă personală/ Facebook Costel Alexe
Şeful PNL Iaşi, Costel Alexe. FOTO Arhivă personală/ Facebook Costel Alexe

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, susţine că dacă la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, instituţie condusă de liberalul Petru Avram, s-a comis vreo ilegalitate în cazul unor angajări, atunci Ministerul Mediului va lua măsuri.

Întrebat despre angajările politice de la ABA Prut-Bârlad semnalate de către presă, şeful liberalilor ieşeni Costel Alexe a precizat într-o conferinţă de presă că directorul Petru Avram este angajat la ABA Prut-Bârlad înainte să fi devenit membru PNL.

Alexe a afirmat că dacă la ABA Prut-Bârlad s-a comis vreo ilegalitate, atunci "cu siguranţă" vor fi luate măsuri.

"Domnul Petru Avram este angajat la ABA Prut-Bârlad de dinainte ca domnia sa să fie membru PNL. Fiecare dintre noi dă măsura atunci când ia o decizie. ABA Prut-Bârlad este în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Dacă acolo s-a comis vreo ilegalitate sau vreun lucru nefiresc, cu siguranţă se vor lua măsuri. Până atunci, directorul Avram se bucură de încrederea Ministerului Mediului în realizarea proiectelor pe care ABA Prut-Bârlad le are", a declarat preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe.

O fostă chelneriţă la un bar din Iaşi a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu, a dezvăluit la începutul lunii februarie recorder.ro.

Un inginer din instituţie a povestit reporterilor ceea ce se întâmplă, dând ca exemplu situaţia Simonei Iancu, angajată la ABA Prut-Bârlad, fără să ştie să deschidă măcar un calculator: "I-au explicat că trebuie să dea enter, domnişoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis. Colegii au întrebat: Totuşi, nu aţi mai lucrat după terminarea facultăţii? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuşi nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Şi avea abilităţi pentru case de marcat, atunci când apeşi pe ecranul casei de marcat”.

Ulterior, Recorder a scris că fosta chelneriţă angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi-a dat demisia, iar postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat.

Potrivit jurnaliştilor, singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a căror sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”,  mai scrie Recorder.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite