Coronavirusul a băgat spaima în PSD: Congresul de sâmbătă, amânat. „Trebuie să ne ocupăm de siguranţa şi sănătatea oamenilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a amânat Congresul de sâmbătă, în cadrul căruia ar fi urmat să îşi aleagă conducerea, după ce în România a fost confirmat primul caz de coronavirus. Amânarea este motivată prin faptul că „toţi cei care sunt implicaţi la nivel local, în gestionarea ameninţării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranţa şi sănătatea oamenilor”.

„Congresul PSD se amână, siguranţa şi sănătatea oamenilor sunt prioritare. Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum şi faptul că o parte însemnată a delegaţilor la congresul PSD (preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale) sunt implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie. Considerăm că toţi cei care sunt implicaţi la nivel local, în gestionarea ameninţării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranţa şi sănătatea oamenilor, orice alte activităţi nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere şi recomandările specialiştilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanţi, din toate zonele ţării, nu sunt indicate în situaţia dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activităţile sau luptele politice“, a anunţat conducerea interimară a PSD.

Ulterior, PSD a anunţat, joi seara, că a fost anulată şi şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx), programată pentru vineri, 28 februarie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite