Coronavirus, panică în Parlamentul European. Nimeni nu intră!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 700.000 de persoane vizitează Parlamentul European în fiecare an. În condiţiile în care virusul devine prezent în foarte multe ţări europene, parlamentul îşi închide uşile pentru o perioadă limitată de timp.

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a declarat astăzi, la Bruxelles:

O persoană afectată de coronavirus vine să viziteze parlamentul şi alte 50 de persoane necunoscute, părăsesc parlamentul, infectate. Asta trebuie să evităm. Deci, trebuie să fim responsabili pentru propriile decizii.

Rapiditatea cu care se răspândeşte acest virus în Europa, a adus la aceeaşi masa oficialii Parlamentului European, care au decis să oprească accesul vizitatorilor în clădirile instituţiei pentru următoarele trei săptămâni, ca măsură de precauţie în contextul în care parlamentul acordă o deosebită atenţie personalului său.

Asta înseamnă că toate evenimentele programate pentru următoarele trei săptămâni, vor fi anulate. La fel se va întâmpla şi cu vizitele organizate de Membrii Parlamentului European pentru grupurile lor de vizitatori şi cu orice altă activitate care implică persoane din exterior. Pe scurt, nimeni din afara instituţiei nu va intra în clădirile Parlamentului European timp de cel puţin trei săptămâni.

David Sassoli

Mai mult, David Sassoli a solicitat eurodeputaţilor şi angajaţilor care au călătorit în ultima perioada în ţările afectate, să lucreze de acasă, prin videoconferinţă.

În prezent, nu a fost semnalat niciun caz suspect de infecţie cu coronavirus.

Video conferintă de presă

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite