Corlăţean: „Nu avem lege să plătim intervenţia lui Cioabă. Nu suntem casă de asigurări de sănătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, susţine că legea nu prevede ca MAE sau ambasada să plătească factura de spitalizare a lui Florin Cioabă. Şeful diplomaţiei a menţionat că familia autoproclamatului rege al romilor  s-a angajat că va plăti factura intervenţiei medicale anterior efectuării acesteia.

„În situaţia asta, şi ţinand cont de faptul că MAE sau ambasada nu sunt casă de asigurări de sănătate şi nu avem cum, nu avem nici lege, n-avem nici capital bugetar să plătim noi, nu suntem casă de asigurări de sănătate...“, a fost comentariul lui Corlăţean.

Ministrul de externe susţine că familia lui Florin Cioabă s-a angajat să plătească factura de spitalizare înainte de intervenţia medicală. „Eu sper să se găsească rapid o soluţie, mai ales că familia s-a angajat că va plăti, înainte de intervenţia medicală, şi există un angajament dat la spital. Ori, nu putem interveni intr-o relaţie între spital şi familie“, a afirmat ministrul de Externe.

Corlăţean consideră lăudabil gestul romilor de a sprijini financiar familia lui Cioabă şi spune că l-a informat pe premierul Victor Ponta de situaţia creată. „Am aflat şi eu de pe alte canale mass-media, din alte intervenţii media că liderii comunităţii de romi din diferite judeţe ale ţării au arătat un spirit de solidaritate pe care vreau să il salut. Faptul că sunt dispuşi să contribuie financiar pentru a plăti această sumă mi se pare un lucru de lăudat, poate fi făcut, pentru că solidaritatea în cadrul comunităţii este importantă. L-am informat pe primul ministru in legătură cu situaţia creată, mai ales că ambasadei i s-a cerut un fel de garanţie şi din partea familiei, şi din partea spitalului pentru plata acestei sume", a spus Corlăţean“, a mai adăugat Corlăţean.

Dorin Cioabă, fiul cel mare al lui Florin cioabă, susţine că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, şi că au cerut sprijinul statului român în emiterea documentelor, pentru a vedea dacă asigurarea tatălui său, care este angajat, acoperă sau nu din costurile spitalizării. El a menţionat că, dacă asigurarea este valabilă şi acoperă doar o parte din costuri, familia va suporta fără probleme diferenţa.

 „Am cerut ajutor de la stat, să ne emită documentele, că este asigurat. Noi am cerut ajutor consular, nu financiar, să vedem dacă asigurarea este recunoscută, dacă e bună, nu e bună, nu să vină statul român să plătească pentru noi”, a declarat Dorin Cioabă, pentru Adevărul.

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Materiale pe aceeaşi temă:

Reacţiile politicienilor după moartea lui Cioabă. Băsescu: „A fost un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă“

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor: „Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar”

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

 


 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite