Corlăţean: Există discuţii cu Marea Britanie privind eventuale investiţii în domeniul energetic în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean FOTO Mediafax
Titus Corlăţean FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, care se află în vizită de lucru la Londra, a declarat că Marea Britanie ar putea fi interesată să investească în domeniul energiei în România.

Corlăţean şi omologul său britanic, William Hague, s-au pus de acord asupra faptului că România şi Regatul Unit trebuie să iniţieze un dialog, pentru a face schimb de bune practici în promovarea dezvoltării unui „sistem energetic solid, competitiv şi durabil, care să sprijine creşterea şi competitivitatea europeană şi să asigure securitatea sistemelor de aprovizionare prin diversificarea surselor şi a rutelor de transport”.

„Vorbim de poziţii similare pe care România şi Marea Britanie le au în legătură cu dosarul energiei, atât din punctul de vedere al dimensiunii economice, cât şi din punctul de vedere al securităţii energetice, în plan european. Din acest punct de vedere, vorbim de interese comune în dezvoltarea şi explorarea, utilizarea fructificarea unor resurse energetice pe care ambele state le au, dar dorim în egală măsură să acţionăm în comun, împreună cu alţi parteneri europeni pentru realizarea unei pieţe comune, la nivel european, în domeniul energiei, a unor reguli foarte clare comune, a unei voci europene, inclusiv în dialogul cu parteneri externi ai UE, atunci când vorbim de interese energetice şi de securitate energetică”, a punctat Titus Corlăţean, citat de Agerpres.

El a menţionat că şi ambele state sunt interesate să obţină şi să fructifice noi surse energetice în domeniul energiei regenerabile şi al energiei nucleare.

Totuşi, ministrul de externe a precizat că, pentru ca aceste planuri să poată fi concretizate, este nevoie de cooperare şi de investiţii: „Investiţiile britanice sunt extrem de binevenite şi în domeniul energiei în România”, a subliniat Corlăţean.

El a amintit că ministrul britanic al Energiei a vizitat Bucureştiul recent, ceea ce, în opinia sa, denotă o cooperarea bilaterală strânsă în acest domeniu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite